Du kan nyde Johannespassionen i Sct. Marie Kirke

Motetkoret. Pressefoto
Motetkoret. Pressefoto
14. marts 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag den 23. marts klokken klokken 16 kan du høre Johann Sebastian Bachs Johannespassionen i Sct Marie Kirke.

Johannespassionen er sammen med Matthæuspassionen den eneste autentiske passion af Johann Sebastian Bach, der har overlevet i sin helhed. Den supplerer evangeliets beretning om arrestationen og korsfæstelsen af Jesus Kristus ifølge Johannes med koraler og frit tilføjede tekster og præsenterer den musikalsk i en opstilling for firestemmigt kor, vokalsolister og orkester.

Værket, der varer omkring to timer, opføres normalt i dag som koncertmusik, men har sin oprindelige plads i gudstjenester og blev uropført langfredag den 7. april 1724 i Leipzigs St. Nicholas Church for næsten præcis 300 år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved denne lejlighed slår Sct. Marie Kirkes Motetkor sig sammen med Kantori St. Jürgen fra Flensborg og opfører mesterværket i Sct. Marie Kirke Sønderborg.

Medvirkende: Marni Schwonberg, Anne-Beke Sontag, Benjamin Glaubitz, Ansgar Hüning, barokensemble Flensborg, Kantori St. Jürgen Flensborg, Sct. Marie Kirkes Motetkor, dirigent er Klaus Ullrich

Entré 150 kroner – unge under 18 år og studerende skal betale 50 kroner.

Koncerterne er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...