Du kan sikre dine ældre familiemedlemmer mod ensomhed

6. august 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Susette tilbyder omsorgsservice og værn mod ensomhed.

Susette tilbyder omsorgsservice og værn mod ensomhed.

Rigtigt mange ældre mennesker er ensomme – og det sker jo, når de ikke længere har så let ved at komme rundt til andre og den jævnaldrende omgangskreds er heller ikke længere så mobil som tidligere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så er det nu en gang sådan, at med alderen begynder nogle i omgangskredsen at falde fra.

“Heldigvis har jeg startet mit eget lille firma, der tilbyder omsorgsservice til ældre og til familier”, siger Susette til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem Sønderborg Iværksætter Service er ideen blevet finpudset og nu er Susette klar til at rykke ud.

“Det er pårørende til ældre, der kontakter mig, så jeg kan komme på aftalte tidspunkter hos deres familiemedlem.

Artiklen fortsætter under annoncen

For eksempel kan jeg lave mad sammen med den ældre, starte min bil og tage vedkommende med på en tur til byen og handle eller måske besøge lægen”, siger Susette.

I dag er det ikke ualmindeligt, at børn flytter langt væk hjemmefra, så de kan ikke komme på besøg hos deres gamle mor eller far så tit, som de måske gerne ville.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan give lidt dårlig samvittighed – og den kan få det bedre med et kald til Susette.

“De pårørende skal bare ringe på 6171 9193, så finder vi en tid til en snak om, hvad jeg kan tilbyde og hvad der forventes af mig”, siger hun.

Livskvalitet er min mærkesag

“Jeg har fokus på livskvalitet hos de ældre, sikrer dem mod ensomhed, håbløshed og modløshed”, siger Susette og forklarer, der er stor forskel på at have besøg i måske bare en halv time to gange i ugen – eller slet ikke have nogen, der ringer på dørklokken.images0

“Og trygheden er altid med, fordi det er mig selv, der kommer hver eneste gang og ikke en masse nye ansigter, der skal genkendes”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det med at have besøg af de samme hjælpere – fremfor en masse forskellige – var et stort ønske fra de ældre for år tilbage, hvor der blev lavet en kommunal ældreplan.

Susette tager sig ikke af personlig pleje, der hører under hjemmeplejen, men derimod gerne af en masse praktiske ting, som gør, at de pårørende kan give sig tid til at være nærværende, når de er på besøg.

“Samme tilbud gælder til travle mennesker, der har et presset program i deres hverdage, så trænger nogen til en hjælpende hånd, så ring endelig til mig”, siger Susette.

Se Susettes hjemmeside HER

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...