Du kan sikre dine ældre familiemedlemmer mod ensomhed

6. august 2016 Sundeved

Rigtigt mange ældre mennesker er ensomme – og det sker jo, når de ikke længere har så let ved at komme rundt til andre og den jævnaldrende omgangskreds er heller ikke længere så mobil som tidligere. Og så er det nu en gang sådan, at med alderen begynder nogle i omgangskredsen at falde fra.

“Heldigvis har jeg startet mit eget lille firma, der tilbyder omsorgsservice til ældre og til familier”, siger Susette til SønderborgNYT. Gennem Sønderborg Iværksætter Service er ideen blevet finpudset og nu er Susette klar til at rykke ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er pårørende til ældre, der kontakter mig, så jeg kan komme på aftalte tidspunkter hos deres familiemedlem. For eksempel kan jeg lave mad sammen med den ældre, starte min bil og tage vedkommende med på en tur til byen og handle eller måske besøge lægen”, siger Susette.

I dag er det ikke ualmindeligt, at børn flytter langt væk hjemmefra, så de kan ikke komme på besøg hos deres gamle mor eller far så tit, som de måske gerne ville. Det kan give lidt dårlig samvittighed – og den kan få det bedre med et kald til Susette.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De pårørende skal bare ringe på 6171 9193, så finder vi en tid til en snak om, hvad jeg kan tilbyde og hvad der forventes af mig”, siger hun.

Livskvalitet er min mærkesag

“Jeg har fokus på livskvalitet hos de ældre, sikrer dem mod ensomhed, håbløshed og modløshed”, siger Susette og forklarer, der er stor forskel på at have besøg i måske bare en halv time to gange i ugen – eller slet ikke have nogen, der ringer på dørklokken.

“Og trygheden er altid med, fordi det er mig selv, der kommer hver eneste gang og ikke en masse nye ansigter, der skal genkendes”, siger hun. Og det med at have besøg af de samme hjælpere – fremfor en masse forskellige – var et stort ønske fra de ældre for år tilbage, hvor der blev lavet en kommunal ældreplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Susette tager sig ikke af personlig pleje, der hører under hjemmeplejen, men derimod gerne af en masse praktiske ting, som gør, at de pårørende kan give sig tid til at være nærværende, når de er på besøg.

“Samme tilbud gælder til travle mennesker, der har et presset program i deres hverdage, så trænger nogen til en hjælpende hånd, så ring endelig til mig”, siger Susette.

Se Susettes hjemmeside HER

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...