Dybbøl Mølle får hjælp til regningen på den seneste renovering

11. august 2022 Kultur
Dybbøl Mølle. Foto: Ole Kæhler
Dybbøl Mølle. Foto: Ole Kæhler

Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle får 150.000 kroner til renovering af Dybbøl Mølle, der blev renovereret i 2019-2020 i forbindelse med fejringen af 100-året for Genforeningen i 2020, men murværket fik ikke den korrekte behandling. Derfor har der været behov for en ny renovering i foråret 2022, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”I Sønderborg Kommune vil vi gerne støtte den nye renovering, fordi vi mener, at vi lokalt og nationalt må tage medansvar for bevarelse af nationalsymbolet Dybbøl Mølle. Møllen har kulturhistoriske kvaliteter i fortællingen af Grænselandets meget unikke historie, hvor danskere og tyskere i dag bor sammen i et fredeligt naboskab. Sønderborg Kommune kan dog ikke løfte opgaven med store tilskud til Dybbøl Mølle alene. Vi forventer derfor, at staten betaler deres del”, siger Christel Leiendecker, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Renoveringen af Dybbøl Mølle blev sat i gang i foråret og var færdig i juni. De samlede omkostninger blev en million kroner. Finansieringen af projektet kommer blandt andet gennem tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen, tilskud fra staten, tilskud fra Sønderborg Kommune samt egenbetaling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...