Dyr fjernvarme på Nordals

Foto: SønderborgNYT
18. maj 2020 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

Bor du i hus og får leveret fjernvarme fra Østerlund Varmecentral, som er ejet af Sønderborg Forsyning, betaler du 6.753 kroner mere om året end hvis du bor i hus og får leveret fjernvarmen fra Sønderborg Varme.

Det viser forsyningstilsynets prisstatistik for fjernvarmeområdet per januar 2020, når der tages udgangspunkt i et standardhus på 130 kvm med et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh.

Den årlige pris på fjernvarme fra Østerlund Varmecentral er 18.265 kroner, hvilket i øvrigt er en stigning på 15 procent fra 2019 til 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Priserne på fjernvarme fra Østerlund Varmecentral er desværre ekstraordinært høje i perioden fra 1.januar 2020 til 30. juni 2020, og det skyldtes flere faktorer – først og fremmest, at et tilskud, som staten tidligere udbetalte til mindre decentrale kraftvarmeværker, bortfaldt ved udgangen af 2018”, oplyser Janni Hv. Jepsen, Kunde- og Kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, som ejer Østerlund Varme, til SønderborgNYT.

Bortfaldet tilskud årsag til høje fjernvarmepriser

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle et helt nyt fjernvarmeværk i Havnbjerg have overtaget varmeforsyningen for kunderne ved Østerlund Varmecentral i slutningen af 2018, inden tilskuddet bortfaldt, og det nye fjernvarmeværk ville have kunnet leveret langt billigere – og mere miljøvenlig – fjernvarme til kunderne, oplyser Sønderborg Forsyning.

”Desværre betød en række klager, indbragt til Energiklagenævnet, at opførelsen af det nye fjernvarmeværk blev forsinket, og det nye fjernvarmeværk vil således først være klar til varmeproduktion 1. juli 2020, og her vil kunderne ved Østerlund Varmecentral blive tilsluttet”, fortæller Janni Hv. Jepsen, der også har en glædelig nyhed til fjernvarmekunderne:

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjernvarmeprisen falder på Nordals

”Fjernvarmepriserne vil blive reguleret, så Østerlund Varmecentrals kunder får samme lave priser som kunderne ved Sønderborg Varme – og således væsentligt billigere end den pris, kunderne har måtte betale i første halvår af 2020”, siger Janni Hv. Jepsen til SønderborgNYT.

Der er cirka 1.500 kunder, som er tilsluttet Østerlund Varmecentral.

Broager Fjernvarmeselskab er næstdyrest

Broager Fjernvarmeselskab er Sønderborg-områdets næstdyreste fjernvarmeleverandør og her betaler kunderne 4.091 kroner mere i årlig fjernvarmeregning, end kunderne hos Sønderborg Varme, hvis kunderne bor i et standardhus på 130 kvm med et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh.

Artiklen fortsætter under annoncen

Broager Fjernvarmeselskab har ikke ønsket at medvirke i denne artikel, herunder forklare, hvorfor Broager Fjernvarme er Sønderborg-områdets næstdyreste fjernvarmeleverandør.

Du kan se priserne for alle fjernvarmeselskaber i Sønderborg Kommune her.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...