Dyvig Badehotel er kommet med i international guide

6. januar 2022 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Et af Danmarks ypperste badehoteller er kommet i fornemt internationalt selskab. Dyvig Badehotel er indlemmet i den eksklusive hotel- og restaurant-sammenslutning Relais & Châteauxs guide, der internationalt set er i samme liga som Michélinguiden.

Dyvig Badehotel er kun det sjette etablissement i Danmark, der er sluppet igennem nåleøjet som medlem i den internationale hotel- og restaurantorganisation. Det har stor betydning for badehotellet, der betragter optagelsen som en kæmpe cadeau og et kvalitetsstempel, der vil give hotellet et es på hånden i forhold til internationale gæster, mener John Bech Amstrup, som forpagter Dyvig Badehotel.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er utroligt stolte over, at Dyvig Badehotel er blevet en del af Relais & Châteaux, og vi ser det som en eksklusiv blåstempling af vores unikke hotel. Vi har længe haft et godt øje til Relais & Châteaux, fordi guiden matcher og understøtter vores produkt og brand på bedste vis. Vi dyrker den høje kvalitet, den egnsbundne kultur og det varme værtsskab og det tapper direkte ind i Relais & Châteauxs dna”, siger John Bech Amstrup i en pressemeddelelse. Han har været forpagter, direktør og gastronomichef på Dyvig Badehotel siden 2010.

Artiklen fortsætter under annoncen

Relais & Châteaux er en sammenslutning af eksklusive selvstændige hoteller og restauranter, der tæller 580 ekstravagante hoteller, slotte og herregårde, gourmetrestauranter, vingårde, majestætiske villaer og unikke bjerghytter fordelt over 65 lande på fem kontinenter.

I Danmark tæller listen Dragsholm Slot, Falsled Kro, Restaurant Kong Hans, Restaurant Frederikshøj samt Restaurant Lieffroy og nu også Dyvig Badehotel.

”Med Relais & Châteaux får Dyvig Badehotel et vindue til verden, som kan lede flere internationale gæster vores vej. Vi rammer ind i et utroligt attraktivt segment af kvalitetsbevidste gastro- og kulturturister, der søger unikke oplevelser, der er forankret i den lokale historie og formidlet gennem gastronomi og varmt værtsskab. Relais & Châteaux holder nogle meget skrappe optagelseskriterier og vi er både stolte og ydmyge over nu at være en del af Relais & Châteaux-familien”, siger John Bech Amstrup, som blev budt velkommen ved en personlig opringning fra Relais & Châteauxs præsident, franskmanden Philippe Gombert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det firestjernede hotel rummer to restauranter – Amstrup & Vigen samt Dyvig Brasserie. Førstnævnte er en gourmetrestaurant med et højt kulinarisk niveau, hvor vægten er lagt på lokale råvarer og retterne har et dansk-fransk tilsnit. Dyvig Brasserie er synonym med uformel stemning og har klassiske retter som stjerneskud og wienerschnitzel samt mere avancerede retter på menukortet.

Dyvig Badehotel har høstet flere priser for deres gastronomi, og senest hentede brasseriet Den Danske Spiseguides priser Årets Bistro/Brasserie 2019 samt Årets Avec og Vinkort i 2019 og 2017 hjem til Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er erhvervsmanden Hans Michael Jebsen, der står bag den sønderjyske perle. I 2002 købte han Dyvig Kro for i 2008-2010 at bygge et nyt badehotel i gammel stil på grunden. Hans Michael Jebsen står blandt andet også bag Hotel Frederiksminde, Schackenborg Slotskro, Rønnede Kro, Hotel Baltic og Restaurant Knapp.