Et nyt forskningssamarbejde mellem Visit Sønderborg og serviceøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi SydVest skal danne grundlag for at skabe endnu bedre oplevelser for kommunens mange turister.
“Når man arbejder med at udvikle turismen, er det rigtig godt at have data og konkret viden at arbejde med. Hvordan opfatter turisterne Sønderborg nu? Hvor er vi gode, og hvor skal vi udvikle os? Samtidig vil vi gerne understøtte uddannelsesinstitutionerne i kommunen, og ikke mindst en uddannelse som serviceøkonomuddannelsen, som jo leverer både arbejdskraft og viden til vores turisterhverv,” siger Stephan Kleinschmidt der for formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune.
Derfor henvendte Niels Bøgskov Frederiksen, der er chef for turisme og landdistrikter sig til EASV med forslaget om at lancere det fælles forskningsprojekt, og forsknings- og udviklingsspecialist, Christian Dragin-Jensen fra EASV, var ikke sen til at gribe idéen.
“Der findes en masse forskning, som viser, at de lokale borgere er en vigtig del af turistens oplevelse, men reelt ved vi ikke meget om, hvad det betyder i dag. Derfor er det interessant for os at være med til at undersøge både det, og hvad turisterne i øvrigt efterspørger,” siger han i en pressemeddelelse.
Helt konkret skal to studerende fra serviceøkonomuddannelsen i deres praktikperiode hos Visit Sønderborg henover sommeren og efteråret blandt andet gennemføre spørgeskemaundersøgelser blandt turister i området. Adjunkt og underviser på uddannelsen, Mia Post Lundgaard, skal analysere de data, de studerende indsamler.
Ifølge Niels Bøgskov Frederiksen er der tale om et projekt, som i høj grad gavner både Sønderborg Kommune og EASV.
”Vi forventer at få en masse ny viden, som vi kan bruge til at udvikle turismen i Sønderborg. Og fordi vi spørger turisterne direkte ind til lokalbefolkningens betydning for en god ferie håber vi, at vi kan bruge resultaterne til at inddrage de 36 landsbylaug i kommunen i det videre udviklingsarbejde. Det giver forhåbentligt også opbakning til yderligere at tiltrække og servicere flere turister”, fortæller han.