Efter Bios-konkurs: Region overtager ambulancekørsel permanent

4. august 2016 Erhverv

Region Syddanmark og de kuratorer, der har haft ansvaret for konkursboet efter BIOS, har nu indgået en aftale om, at Region Syddanmark fra 15. august 2016 overtager driften af ambulancerne i de områder af Region Syddanmark, som BIOS dækkede, før selskabet blev erklæret konkurs.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Siden Skifteretten i Odense den 27. juli erklærede ambulanceselskabet BIOS konkurs, har Region Syddanmark forhandlet med kuratorerne om at overtage medarbejdere, ambulancer og øvrige aftaler med henblik på selv at kunne stå for driften af ambulancerne i Sønderjylland, i Sydvestjylland og på Fyn, som er de områder, BIOS hidtil har dækket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen træder i kraft den 15. august 2016. Aftalen mellem Region Syddanmark og kurator er en såkaldt overdragelsesaftale. Ifølge aftalen sker der en virksomhedsoverdragelse af de tidligere BIOS-medarbejdere til regionen. Aftalen med kuratorerne beskriver blandt andet også, hvordan regionen overtager leasingen af ambulancerne, lejen af stationerne, varelager og driftsinventar på stationer og i ambulancer. I forhold til driftsinventar og varelager overtager regionen det til den nedskrevne værdi fratrukket 15 procent rabat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådsformand Stephanie Lose glæder sig over, at aftalen er indgået, og siger:

”Jeg er meget glad for, at vi har fået en aftale på plads så hurtigt. Og det er min vurdering, at det er en rigtig god aftale. Vi har i sagens natur brug for såvel medarbejdere som ambulancer og stationer – med inventar – for at kunne drive vores egen ambulancetjeneste. Med aftalen er det nu på plads, og vi kan nu for alvor tage fat på at etablere en robust og velfungerende ambulancetjeneste”.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tidligere BIOS-medarbejdere er orienteret om, at aftalen mellem Region Syddanmark og kurator er faldet på plads.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk