Efter Bios-konkurs: Region overtager ambulancekørsel permanent

4. august 2016 Erhverv

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)
Region Syddanmark og de kuratorer, der har haft ansvaret for konkursboet efter BIOS, har nu indgået en aftale om, at Region Syddanmark fra 15. august 2016 overtager driften af ambulancerne i de områder af Region Syddanmark, som BIOS dækkede, før selskabet blev erklæret konkurs.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Siden Skifteretten i Odense den 27.

Artiklen fortsætter under annoncen

juli erklærede ambulanceselskabet BIOS konkurs, har Region Syddanmark forhandlet med kuratorerne om at overtage medarbejdere, ambulancer og øvrige aftaler med henblik på selv at kunne stå for driften af ambulancerne i Sønderjylland, i Sydvestjylland og på Fyn, som er de områder, BIOS hidtil har dækket.

Aftalen træder i kraft den 15.

Artiklen fortsætter under annoncen

august 2016. Aftalen mellem Region Syddanmark og kurator er en såkaldt overdragelsesaftale. Ifølge aftalen sker der en virksomhedsoverdragelse af de tidligere BIOS-medarbejdere til regionen. Aftalen med kuratorerne beskriver blandt andet også, hvordan regionen overtager leasingen af ambulancerne, lejen af stationerne, varelager og driftsinventar på stationer og i ambulancer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forhold til driftsinventar og varelager overtager regionen det til den nedskrevne værdi fratrukket 15 procent rabat.

Regionsrådsformand Stephanie Lose glæder sig over, at aftalen er indgået, og siger:

”Jeg er meget glad for, at vi har fået en aftale på plads så hurtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er min vurdering, at det er en rigtig god aftale. Vi har i sagens natur brug for såvel medarbejdere som ambulancer og stationer – med inventar – for at kunne drive vores egen ambulancetjeneste

Artiklen fortsætter under annoncen

Med aftalen er det nu på plads, og vi kan nu for alvor tage fat på at etablere en robust og velfungerende ambulancetjeneste”.

De tidligere BIOS-medarbejdere er orienteret om, at aftalen mellem Region Syddanmark og kurator er faldet på plads..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...