Efter et år på ministerposten er den livslange pension sikret

21. juni 2016 Erhverv

En regulær pensionsfest bliver snart skudt i gang på en række ministerkontorer.

Det er nemlig godt et år siden, der var folketingsvalg, og det betyder samtidig, at ministrene inden længe har årsdag på posten, skriver Ekstrabladet.

For de personer i regeringen, der ikke tidligere har været ministre, er dette en særlig mærkedag: Efter et år som minister er de således sikret den særlige ministerpension.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Og det er ikke småpenge, der her er tale om for de heldige politikere: Det vil tage en almindelig HK’er mere end 40 år at optjene den samme pension, som de nye ministre er sikret efter blot ét år på posten.

Livslang pension


De ministre, der snart har ret til den gyldne ministerpension, er energiminister Lars Christian Lilleholt, undervisningsminister Ellen Trane Nørby, sundhedsminister Sophie Løhde, skatteminister Karsten Lauritzen, miljøminister Esben Lunde Larsen og beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard Larsen.

Ingen af dem har tidligere været ministre og kan nu se frem til at fejre regeringens etårsdag 28. juni. Dette betyder, at de allerede er sikret 87.681 kroner årligt i ministerpension, fra de når efterlønsalderen. Beløbet falder en smule, når de rammer folkepensionsalderen. Herefter lyder ministerpensionen på 77.249 kroner om året – resten af livet.

En så stor årlig pensionsgenvinst skal en gennemsnitlig HK’er altså bruge godt 40 år på at have opsparet. Vel at mærke har ministrene desuden udsigt til, at deres pension stiger markant for hvert ekstra år, de sidder på posten.

Læs også hvor meget menige folketingmedlemmer får i pension på Ekstrabladet

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk