Efter sommerferien skal skoleelever Coronatestes i deres fritid

30. juni 2021 COVID-19

Børne- og Undervisningsministeriets nye retningslinjer for Coronatest på skoleområdet – gældende fra 1. august – opfordrer medarbejdere og elever, der er fyldt 12 år og som ikke er vaccinerede til fortsat at lade sig teste to gange ugentligt. Retningslinjen beskriver, at den enkelte kommune er forpligtiget til at sikre, at der er tilstrækkelig lokal testkapacitet til rådighed enten på eller i umiddelbar nærhed af skolerne på grundskoleområdet, inklusiv fri- og privatskolerne.

Med afsæt i ovenstående anbefaler forvaltningen, at medarbejdere og elever over 12 år på folkeskoler samt fri- og privatskoler, der skal testet to gange ugentligt, henvises til i deres fritid at benytte Region Syddanmarks fintmaskede net af teststeder.

Artiklen fortsætter under annoncen

På et møde i Sundhedsudvalget tirsdag, sagde politikerne god for, at det skal være sådan som forvaltningen foreslog.

Det fintmaskede test-setup i Sønderborg omfatter otte kviktest-centre samt et pcr-teststed. Det giver en maksimal afstand til et teststed på højst seks kilometer fra samtlige folkeskoler samt fri- og privatskoler i kommunen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...