Efter sommerferien skal skoleelever Coronatestes i deres fritid

30. juni 2021 Samfund

Børne- og Undervisningsministeriets nye retningslinjer for Coronatest på skoleområdet – gældende fra 1. august – opfordrer medarbejdere og elever, der er fyldt 12 år og som ikke er vaccinerede til fortsat at lade sig teste to gange ugentligt. Retningslinjen beskriver, at den enkelte kommune er forpligtiget til at sikre, at der er tilstrækkelig lokal testkapacitet til rådighed enten på eller i umiddelbar nærhed af skolerne på grundskoleområdet, inklusiv fri- og privatskolerne.

Med afsæt i ovenstående anbefaler forvaltningen, at medarbejdere og elever over 12 år på folkeskoler samt fri- og privatskoler, der skal testet to gange ugentligt, henvises til i deres fritid at benytte Region Syddanmarks fintmaskede net af teststeder.

Artiklen fortsætter under annoncen

På et møde i Sundhedsudvalget tirsdag, sagde politikerne god for, at det skal være sådan som forvaltningen foreslog.

Det fintmaskede test-setup i Sønderborg omfatter otte kviktest-centre samt et pcr-teststed. Det giver en maksimal afstand til et teststed på højst seks kilometer fra samtlige folkeskoler samt fri- og privatskoler i kommunen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...