Efterklang og pigekoret forbereder fælles kirkekoncerter

26. januar 2022 Kultur

Nu er Efterklang og Sønderjysk Pigekor klar til at skrive et nyt kapitel i deres fælles historie. Til februar afholder de en workshop, hvor de vil afprøve nyt materiale på hinanden. Både musik Efterklang, selv har skrevet, og sange, som medlemmer af Sønderjysk Pigekor har skrevet på Efterklangs opfordring. Det munder til april ud i to lokale koncerter, hvor man måske kan være heldig at høre de nye sange live.

Rasmus Stolberg fra Efterklang fortæller om at udvikle et fælles koncert-repertoire og inkludere kormedlemmerne i skabelsen af nye værker:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Glæden ved og indsigten i, at alle kan skabe, er noget, som vi i Efterklang føler, er det vigtigste, vi kan videregive til unge mennesker i musikken. Vi vil gerne understøtte, at medlemmerne af koret skriver egne sange og udvikler deres talent. Ikke bare som udøvende, men også som skabende kunstnere”, siger han i en pressemeddelelse.

Efterklang og Sønderjysk Pigekor har et tre-årigt samarbejde, hvor er det ambitionen at løfte samarbejdet ved årlige engagementer og længerevarende målsætninger for både korets og Efterklangs kunstneriske udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

I april kan publikum nyde godt af det styrkede samarbejde, når koret og Efterklang giver koncert i Lysabild Kirke den 21. april og i Christianskirken den 22. april.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 112, Sydals

Ild i varebil på Kegnæsvej

27. maj 2022 112

I dag, fredag, klokken cirka 13 blev der ringet 112 og Sydals Frivillige Brandværn kørte til Kegnæsvej, hvor der var ild i en varebil. “Branden fik de frivillige brandmænd hurtigt slukket og fordi der var risiko for, at føreren af bilen har fået røg, så tilkaldte vi en ambulance, så han kunne blive tjekket”, siger […]

Læs mere...