Efterklang og Sønderjysk Pigekor skal arbejde sammen i de næste år

11. november 2020 Kultur

Efterklang og Sønderjysk Pigekor indgår et tre-årigt samarbejde, som blandt andet vil byde på årlige workshops og turneer rundt i Sønderjylland.

Koret og Efterklang ønsker at udvikle et fælles koncertrepertoire og i større grad inkludere kormedlemmerne i skabelsen af nye værker samt inspirere til og understøtte at medlemmer af koret skriver egne sange og udvikler deres talent.

Ikke bare som udøvende, men også skabende kunstnere.

”Glæden ved og indsigten i, at alle kan skabe, er noget, som vi i Efterklang føler, er det vigtigste, vi kan videregive til unge mennesker i musikken”, siger Rasmus Stolberg fra Efterklang

Artiklen fortsætter under annoncen

Koret og bandet har samarbejdet flere gange gennem de sidste 10 år. Pigekoret har f.eks  indsunget kor på flere af bandets indspilninger, og i maj 2020 optrådte de sammen, da DR1 sendte live fra Dybbøl Banke i anledningen af 100-året for Genforeningen.

De næste tre år er det ambitionen at løfte samarbejdet ved årlige engagementer og længerevarende målsætninger for både korets og Efterklangs kunstneriske udvikling.

Allerede til april kan publikum nyde godt af det nye styrkede samarbejde, når koret og Efterklang tager på turne til Sønderborg, Aabenraa og Nordborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk