Egen vandt fodboldkamp i Fredericia

9. august 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Fodboldholdet fra Guderup, Egen U I, gæstede lørdag Fredericia ff, som er rykket ned fra Jyllandsserien. I det dejlige sommervejr var ni af de 75 tilskuere fra Egen.

Trods varmen var vi vidner til en fantastisk fodboldkamp, fortæller Jan Prokopek Jensen.

En kamp med masser af intensitet og chancer. Hjemmeholdet Fredericia dominerede det første kvarter; men stik imod det, scorede Egen til 0-1 efter 19 minutters spil. Målscoreren var Vinther efter oplæg af Jason. Og efter 22 minutters spil øgede Jason på hovedstød til 0-2 efter oplæg af Steffan Clausen. Vildt!

Trods chancer til begge hold blev der ikke scoret inden fem minutter før pausefløjtet, Fredericia reducerede efter 40 minutter og i sidste minut i halvlegen udlignede Fredericia til 2-2.

Efter en velfortjent pause styrede Fredericia igen spillet det første kvarter af 2. halvleg. Egen kæmpede sig igen bravt ind i kampen. Der blev begået et straffespark mod Malaya, som dommeren ikke dømte; men i samme angreb i det 65. minut scorede Vinther sit andet mål efter oplæg af Steffan Clausen, og så var stillingen 2-3 til Egen!

Egen fik herefter hurtigt to gule kort – og det gav en udvisning, Fredericia fik også et gult kort. Fredericia kæmpede bravt for en udligning, men i overtiden og med en mand i undertal dukkede Vinther igen op og scorede til slutstillingen 2-4 til Egen og det var Oscar Brodersen, der lagde op til det sidste mål.

Kort tid herefter fløjtede dommere kampen af og Egen-lejren kunne bryde ud i jubel i sæsonpremiere med tre dejlige point i bagagen til den lange vej hjem til Als.

Næste søndag kommer lokalrivalerne fra Gråsten på besøg på Linak Arena, og allerede onsdagen efter kommer Broager på besøg i Guderup.