Egernsund Tegl er gået sammen med Wienerberger A/S

10. februar 2020 Broager

Den 125-årige, danske teglproducent Egernsund Tegl gik for nyligt sammen med Wienerberger A/S, der er en del af den internationale teglkoncern Wienerberger AG – verdens største producent af teglprodukter og noteret på den østrigske fondsbørs.

Den nyudklækkede teglmastodont omfatter salgsselskaber i Danmark, Sverige og Norge, Wienerbergers eksisterende teglværker i Danmark og Sverige samt Egernsund-teglværkerne Vesterled, Helligsø og Egernsund teglbjælker/Bachmann blådæmpning. I alt består det nye skandinaviske selskab af fem danske og to svenske fabrikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har netop taget hul på 2020. Det markerer et nyt kapitel og et startpunkt, hvor vi i vores nye, stærke konstellation kan præsentere det danske og internationale marked for et mere helstøbt produktsortiment end nogensinde før. I første omgang ser vi frem til at deltage på byggerimessen Byggeri ’20 i Fredericia den 10.-13. marts, hvor vi skal vise omverdenen, hvad vi kan”, fortæller Peter Høffner Thomsen, kommerciel direktør i Egernsund Wienerberger A/S og tidligere direktør i Egernsund Tegl i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Internationalt udsyn og lokal forankring i ét

Peter Høffner Thomsen mener, at der er tale om det perfekte match:

“Wienerberger A/S er en del af en kæmpe teglkoncern med 16.000 medarbejdere på verdensplan. Det er med andre ord en virksomhed med mangeårig, international ekspertise inden for produktion af en bred pallette af tegltyper, der blandt andet tæller skærmtegl, belægningstegl og tagtegl. Egernsund Tegl har især været stærke på facadetegl og specialtegl, hvor lokal produktion gennem otte generationer, stor knowhow og en fingerspidsfornemmelse for produktet har været blandt ingredienserne i opskriften på stabil fremgang gennem tre århundreder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med fusionen sidder Egernsund Wienerberger A/S altså på et massivt produktionsapparat, der kan skabe teglprodukter i alle former, farver og til alle formål.

Peter Høffner Thomsen fortsætter:

“Vi kan nu tilbyde en komplet produktportefølje, som vi ser som en forening af det bedste fra to ”teglverdener”. Dét er vi ikke i tvivl om vil komme kunden til gode – hvad enten vedkommende er projekterende eller udførende”.

Rådgivning og digitalisering i højsædet

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Peter Høffner Thomsen giver det fremtidige set-up mulighed for at satse endnu mere på teknisk rådgivning, digitalisering i byggeriet og bæredygtighed.

“I byggeriet stilles, med god grund, større og større krav til virksomhederne om digitalisering og bæredygtighed. Samtidig er kampen om kunderne hårdere end nogensinde, og tæt rådgivning og god kundeservice er altafgørende. Det er alt sammen områder, som vi har kæmpe fokus på at effektuere, og vi er ikke i tvivl om, at vores nye set-up giver os de perfekte forudsætninger for at gøre det”, siger Peter Høffner Thomse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu glæder vi os til at trække i arbejdstøjet og præsentere det danske og internationale marked for fremtidens teglløsninger”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. maj 2022 Kultur, Gråsten

Lørdag åbnes kunstudstillingen Kunst i Gråsten ’22 i Den Røde Lade

20. maj 2022 Kultur

Lørdag eftermiddag klokken 15 holder Flensborgs overborgmester Simone Lange åbningstale i Den Røde Lade ved Gråsten Landbrugsskole, hvor Flensborg Fjords Kunst- & Kulturforening har fernisering på udstillingen Kunst i Gråsten ’22. I eftermiddagstimerne spiller Angelika Arft og Birgitte Schöder jazz- og folkmusik. “Der er 39 udstillere, som har fået deres værker med og det er […]

Læs mere...