Egernsundbroen spærres først til efteråret

12. april 2016 Gråsten

Sønderborg Kommune havde bebudet spærring af Egernsundbroen i sidste uge i forbindelse med, at den fjerde og egernsundbrosidste løftecylinder skulle skiftes i klapkældrene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udskiftningen og dermed brospærringen udeblev imidlertid, og det hænger sammen med, at den maskinfabrik, som løbende renoverer de eksisterende cylindre, så de kan genbruges, har haft tekniske problemer, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Vi har nu valgt at vente til efteråret med at skifte den sidste cylinder. Udskiftningen kræver nemlig, at broen er lukket for sejlende trafik i mindst to døgn, og den ulempe vil vi ikke påføre den sejlende trafik i sommerhalvåret, siger broansvarlig, ingeniør Holger C. Duus.

Der findes to cylindre i hver af Egernsundbroens to klapkældre. Det er første gang i broens næsten 50-årige levetid, at der har været brug for at skifte/renovere cylindrene, som er i funktion, hver gang de tonstunge broklapper skal løftes op for at lade skibe passere og sænkes på plads igen. Kommunen havde en enkelt reserve-cylinder, som kunne anvendes ved den første udskiftning i efteråret. Derefter er de eksisterende cylindre, der er løftet op, renoveret og skiftet med den næste – og så fremdeles. Det viste sig nemlig noget billigere at renovere end købe nye.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk