EjendomDanmark: Sønderborg Kommune er et godt sted at investere i ejendomme

7. december 2022 Erhverv
Fremover skal der betales byggesagsgebyr
Fremover skal der betales byggesagsgebyr

Erhvervsorganisationen EjendomDanmark undersøger hvert år de bedste rammer, som kommunerne tilbyder ejendomsinvestorer og ejendomsbrugere. Listen over landets mest ejendomsvenlige kommuner er netop offentliggjort og den viser, at Sønderborg Kommune kommer ind som nummer 13 af de 98 kommuner i Danmark.

Resultatet glæder Kjeld Stærk, formand for Erhvervsudvalget og Grøn Vækst i Sønderborg Kommune

“Det er flot med en fremgang i EjendomDanmarks undersøgelse, og jeg er meget tilfreds med, at den siger, at Sønderborg Kommune er et godt sted at være ejendomsinvestor. Resultatet styrker os i fortællingen om, at vi er en meget erhvervsvenlig kommune. Det gør os attraktive for potentielle investorer – herunder ejendomsbesiddere, som vi gerne vil have til at kigge mod Sønderborg-området. Det har krævet en længevarende indsats, og vi bliver ved med at forsøge at forbedre os for at skabe gode rammer for erhvervslivet, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I år endte Sønderborg Kommune på en 13. plads, og sidste år var placeringen en 20. plads.

EjendomDanmark undersøger i sin årlige rangliste de forhold, som har betydning for ejendommene, og som kommunerne har indflydelse på. Det drejer sig om dækningsafgift, grundskyld, om kommunes private lejeboliger er reguleret eller ej, sagsbehandlingstiden for byggesager, byggesagsgebyrer og antallet af ejendomsforbrydelser.

Kirsten Bachmann, formand for Teknik-, By- og Boligudvalget, er også tilfreds.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, at det er rigtig flot med en så god placering, for det viser, at vi har de rette rammer og betingelser. Men vi har også haft travlt, og vi er nødt til at genindføre byggesagsgebyret for at Sønderborg Kommune fortsat kan levere en hurtig og effektiv byggesagsbehandling. Det er nemlig vigtigt, at Sønderborg Kommune fortsætter med at være en erhvervsvenlig kommune med en positiv vækst og udvikling”, siger hun.

I forbindelse med byrådets bundne spareopgave er det besluttet, at der indføres et byggesagsgebyr og pengene skal bruges på at beholde den ekstra bemanding, som er sat ind på byggesagsopgaverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tror på, at det er vigtigere for dem, der skal bygge, at de får en hurtig sagsbehandling end at de får en gratis sagsbehandling”, siger Kjeld Stærk til SønderborgNYT, der som formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst har erhvervsservice som ansvarsområde.

“De ekstra medarbejdere, som blev hyret ind til at hjælpe med byggesagerne, blev lønnet gennem en ekstrabevilling, som løber året ud. Der skulle altså findes penge til deres fremtidige løn, hvis vi vil beholde dem – og det vil vi”, siger Kjeld Stærk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...