Eksperter skal vurdere hvad der kan rettes op på Guderup Plejecenter

25. marts 2021 Nordborg
Guderup Plejecenter. Foto: Kim Toft Jørgensen
Guderup Plejecenter. Foto: Kim Toft Jørgensen

To vidt forskellige sager fra Guderup Plejecenter fra de seneste par måneder har fået Sønderborg Kommune til at bestille et uvildigt og uanmeldt tilsynsbesøg på plejecenteret. Det er konsulentfirmaet BDO, som udfører tilsynsbesøgene for Sønderborg Kommune og besøget har netop fundet sted.

”Det er klart, at når vi har så alvorlige sager tæt på hinanden, så skal vi have efterprøvet vores selvforståelse, og derfor har jeg bedt om et uanmeldt tilsynsbesøg. Så uvildige personer kan komme ind og vurdere, om vi lever op til det, vi skal eller om der måske er nogle problemer, vi skal handle på”, siger Helle Mønsted Nielsen i en pressemeddelelse. Hun er direktør for Job og Velfærd og har dermed ansvaret for ældreområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har indtrykket af, at vi generelt leverer en god pleje og omsorg på Guderup Plejecenter, så vi håber, at der er tale om enkeltstående episoder, men det er det, vi får afprøvet af eksterne konsulenter,

Resultatet af tilsynsbesøget kendes først om et par måneder. Indtil da arbejder Guderup Plejecenter videre med de tiltag, der er allerede er sat i gang og som Byrådet blev orienteret om på onsdagens byrådsmøde. Der er ekstraordinært Social- og Seniorudvalgsmøde tirsdag den 30. marts, hvor en handleplan om Guderup Plejecenter vil blive lagt frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Guderup Plejecenter har ved de uanmeldte tilsyn de seneste tre år fået fine tilsynsrapporter. Også Arbejdstilsynet var tilfreds med plejecenterets arbejdsmiljø, da det i juli 2020 vurderede Guderup Plejecenters arbejdsmiljø.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men blev ikke sat ind.

Læs mere...