Eksperter skal vurdere hvad der kan rettes op på Guderup Plejecenter

25. marts 2021 Nordborg
Guderup Plejecenter. Foto: Kim Toft Jørgensen
Guderup Plejecenter. Foto: Kim Toft Jørgensen

To vidt forskellige sager fra Guderup Plejecenter fra de seneste par måneder har fået Sønderborg Kommune til at bestille et uvildigt og uanmeldt tilsynsbesøg på plejecenteret. Det er konsulentfirmaet BDO, som udfører tilsynsbesøgene for Sønderborg Kommune og besøget har netop fundet sted.

”Det er klart, at når vi har så alvorlige sager tæt på hinanden, så skal vi have efterprøvet vores selvforståelse, og derfor har jeg bedt om et uanmeldt tilsynsbesøg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så uvildige personer kan komme ind og vurdere, om vi lever op til det, vi skal eller om der måske er nogle problemer, vi skal handle på”, siger Helle Mønsted Nielsen i en pressemeddelelse. Hun er direktør for Job og Velfærd og har dermed ansvaret for ældreområdet.

Vi har indtrykket af, at vi generelt leverer en god pleje og omsorg på Guderup Plejecenter, så vi håber, at der er tale om enkeltstående episoder, men det er det, vi får afprøvet af eksterne konsulenter,

Resultatet af tilsynsbesøget kendes først om et par måneder. Indtil da arbejder Guderup Plejecenter videre med de tiltag, der er allerede er sat i gang og som Byrådet blev orienteret om på onsdagens byrådsmøde. Der er ekstraordinært Social- og Seniorudvalgsmøde tirsdag den 30. marts, hvor en handleplan om Guderup Plejecenter vil blive lagt frem.

Guderup Plejecenter har ved de uanmeldte tilsyn de seneste tre år fået fine tilsynsrapporter. Også Arbejdstilsynet var tilfreds med plejecenterets arbejdsmiljø, da det i juli 2020 vurderede Guderup Plejecenters arbejdsmiljø.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...