Ekspropriation: Hvad med forretnings-lejeren?

10. juni 2015 Erhverv

Dér, hvor Helgolandsgade løber ud mod havnen har Jesper Kock sin restaurant, Jespers Kockkerier. Lokalerne har Jesper Kock lejet af en privat udlejer.

jpg” alt=”Jespers Kockkerier blev forleden brugt til Valgkampsbrunch.” width=”300″ height=”209″ /> Jespers Kockkerier blev forleden brugt til Valgkampsbrunch.

“Kommunen har længe haft planer om at overtage den ejendom, jeg er lejer i, så nu bliver kommunen min udlejer”, siger Jesper Kock til SønderborgNYT. Han fortæller, at opkøbet er en del af den omfattende Frank Gehryplan, der blandt andet betyder, at Havbogade skal hæves 1,5 meter lige udenfor Jesper Kocks restaurant.

“Jeg har set i papirerne, at planen er at rive bygningerne ned, men min kontrakt er uopsigelig. Derfor er jeg spændt på, om Sønderborg Kommune har en rigtig god aftale klar til mig, så min forretning ikke falder sammen med bygningen”, siger Jesper Kock.

SønderborgNYT har spurgt Jan Rytkjær Callesen fra Dansk Folkeparti, hvad han mener, der skal gøres for at hjælpe Jespers Kockkerier videre.

Jesper Kock er spændt på, hvordan kommunen hjælper ham videre.

Jesper Kock er spændt på, hvordan kommunen hjælper ham videre.

“Ja, der er vist et problem dér og jeg mener, det er borgmesteren, der har det”, siger Jan Rytkjær Callesen, der sidder med i Teknik- og Miljøudvalget. Kommunen kan hjælpe restauratøren ind i andre lokaler, men inden Jesper Kock takker ja, skal han føle sig sikker på, at lokalerne har det helt rigtige placering.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk