Ekstra Corona-rengøring for godt en million kroner

13. november 2020 Samfund

Krisestaben i Sønderborg Kommune tager nu fat i et ekstra værktøj for at mindske spredningen af Corona-smitte. Det sker ved at indføre ekstra rengøring på skoler, daginstitutioner, dagpleje, biblioteker og haller i Sønderborg Kommune, hvor fokus bliver på rengøring af kontaktflader.

Økonomiudvalget har tilkendegivet opbakning til den ekstra rengøring – og udvalget tager den endelige beslutning om den ekstra rengøringsindsats på sit møde den 18. november.

Det er vigtigt for Sønderborg Kommune, at vi forsøger at holde vores skoler, daginstitutioner, dagplejen og fritidstilbud fri for smitte, så vi i mindst muligt omfang er nødt til at sende klasser hjem eller lukker institutioner ned i perioder. Det skal være trygt at komme på vores skoler, institutioner og i fritidstilbud, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor skruer vi op for rengøringen, så vi kan minimere spredningen af smitte i de kommunale institutioner, hvor der kommer mange mennesker hver dag. Faktisk kan man sige, at det er ekstra-ekstra rengøring, altså rengøring, der kommer oveni den ekstra indsats, vi allerede laver, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Der bliver tale om daglig ekstra rengøring af overflader på borde og stole, dørhåndtag, håndvaske, toiletter og lignende. Rengøringen sættes i gang så hurtigt som muligt og i første omgang frem til den 1. januar 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der rekrutteres ledige fra Jobcentret til at varetage opgaven.

Der er regnet på udgifterne til den ekstra rengøring af kontaktfladerne på skoler, daginstitutioner, dagpleje, biblioteker og haller. Sønderborg Kommune vurderer, at de samlede omkostninger per måned vil løbe op i cirka 1,1 million kroner.

“Det er et højt beløb, men når man lægger antallet af skoler, daginstitutioner, dagpleje, biblioteker og haller sammen, er der også tale om en ret stor opgave. For der skal gøres rent en ekstra gang hver dag på alle hverdage i alle enhederne”, siger kommunaldirektør, Tim Hansen, leder af Krisestaben.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk