El-firmaet NH Jespersen nomineret til Arbejdsmiljøprisen

4. april 2022 Erhverv
Jens Oxholm. Pressefoto
Jens Oxholm. Pressefoto

El-installationsfirma NH Jespersen i Sønderborg har gjort en stor indsats for arbejdsmiljøet for sine medarbejdere. Det sker i tæt samarbejde på tværs af organisationen, og derfor er virksomheden nu nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2022i kategorien Muskel- og skeletbesvær.

Forefaldende el-arbejde, tunge løft i trange rum og store tavler, der skal sættes op. Sådan ser dagligdagen ud for de mere end 40 medarbejdere hos el-installationsfirmaet NH Jespersen.

Det har ført til flere investeringer i arbejdsmiljøet i samarbejde med arbejdsmiljøorganisationen og firmaets medarbejdere. Og ifølge arbejdsmiljørepræsentant, Jesper Warnecke, er ledelsens opbakning og medarbejdernes inddragelse altafgørende.

Artiklen fortsætter under annoncen

”At ændre i arbejdsgange handler jo også om økonomi, men ledelsen er meget lydhør over for de ændringer, som medarbejderne, og os i arbejdsmiljøorganisationen, foreslår. Det handler om samarbejde hele vejen rundt. Når medarbejderne kommer med ændringsforslag, går vi sammen i gang med at finde løsninger på tværs af organisationen. Ved at inddrage vores medarbejdere sikrer vi også, at arbejdsmiljøet indrettes efter medarbejdernes behov”, siger Jesper Warnecke i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det seneste skud på stammen er en kørestolslift, der er monteret indvendigt i en kassebil. Liften skal gavne en af firmaets montører, Jens Oxholm, der hver dag løfter og monterer tunge hvidevarer for kunderne. De tunge hvidevarer kan veje op til 100 kg. Hvis de ikke løftes rigtigt, kan de mange daglige løft resultere i mén for muskler og skelet.

Derfor var det vigtigt for ledelsen hos NH Jespersen at investere i en lift, der kunne skabe gode og sikre forhold for medarbejderne, så de både er glade og føler sig sikre, når de er på arbejde. Så Jesper Warnecke håber, at det gode initiativ kan være med til at fastholde Jens Oxholm og kollegaerne mange år frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For at beholde Jens Oxholmpå arbejdsmarkedet i mange år endnu, er vi nødt til at passe godt på ham. Det er tanken med den nye lift, som kan løfte op til 500 kg. Det er en god og solid lift, som både kan løfte Jens Oxholm og den pågældende hvidevare samtidig, så vi kan beholde vores rigtig gode kollega og undgå dumme løft”, siger Jesper Warnecke. samarbejdet

Arbejdsmiljørådet nominerer NH Jespersens indsats til Arbejdsmiljøprisen 2022 i kategorien Muskel- og skeletbesvær på grund af en vigtig forbedring af medarbejdernes ergonomiske arbejdsmiljø og for det tætte samarbejde mellem ledelse og arbejdsmiljøgruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“NH Jespersen har med inddragelse af både arbejdsmiljørepræsentant og arbejdsmiljøorganisationen sat fokus på at forbedre de ergonomiske forhold. Ved at se på medarbejdernes særlige behov har de i fællesskab fundet løsninger, der sænker antallet af løft og giver bedre arbejdsstillinger”, siger Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...