Elektronisk omsorgssystem tages i brug om et par uger

Nyt it-system til ældre, social og sundhedsområdet. Arkivfoto
Nyt it-system til ældre, social og sundhedsområdet. Arkivfoto
14. februar 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune tager næste skridt med at forenkle dokumentation og kommunikation med et nyt elektronisk omsorgssystem for ældre, social og sundhedsområdet. Indførelsen er næste digitale udviklingsskridt i kommunens bestræbelser på at sikre faglig kvalitet, styrke tværfagligt samarbejde til gavn for borgerne og skabe en god dialog med borgerne.

”Det er rigtig glædeligt, at vi får et nyt elektronisk omsorgssystem. Vi har over en årrække arbejdet mere og mere digitalt, og nu tager vi næste skridt, der vil støtte vores bestræbelser på mindre bureaukrati. Samtidig får vi et fagsystem, der understøtter smidighed og sammenhænge, så personalet kan fokusere på at levere kvalitetspleje til borgerne”, siger Klaus Liestmann, der er direktør for Omsorg og Udvikling, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye elektroniske omsorgssystem vil sikre hurtig adgang til relevante oplysninger om borgerne, fordi det taler sammen med en lang række andre systemer fra sygehuse, læger, private botilbud og andre. Det gør, at personalet får bedre værktøjer til at støtte borgerne i omsorgen. Det strømliner arbejdsprocesserne med dokumentation tæt på og i dialog med borgerne, og det sikrer kontinuitet for personale og genkendelighed for borgeren.

Når det nye system tages i brug fra den 28. februarvil der være en indkøringsperiode, hvor medarbejderne lige skal have det helt ind i hænderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har fagligt dygtige og kompetente medarbejdere, og der er ingen tvivl om, at det nye elektroniske omsorgssystem er nemt for medarbejderne at bruge, og vi har forberedt medarbejderne på skiftet gennem undervisning og oplæring lokalt”, siger Anette Andersen Krogh, der er stabschef i Omsorg og Udvikling.

I forbindelse med det nye system får alle omsorgspersoner ude hos borgerne adgang til en IPad, så al dokumentation hurtigt og nemt kan gemmes. Samtidig er der tænkt et skridt frem, for når systemet er godt oppe at køre, så skal systemet også bruges til en udvidet dialog med borgere og pårørende. Det kommer til at ske i løbet af 2024.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...