Elever fra Det Blå Gymnasium vandt DM i Nationaløkonomi

21. november 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Flere end 40 hold fra gymnasier over hele Danmark deltog forleden i den prestigefyldte konkurrence – DM i Nationaløkonomi – på Copenhagen Business School.

Vinderholdet bestod af Emil Børge Lundqvist, Kenneth Vedel Buchardt Frederiksen og Bastian la Cour Landergren Høj alle fra 3gAB på Det Blå Gymnasium i Sønderborg.

Præmien var 10.000 kr. sponsoreret af Sydbank.

Temaet for konkurrencen var ”Fremtidens arbejdsmarked – udfordringer og løsninger på kort eller lang sigt” og berørte blandt andet udfordringer inden for arbejdsmarkedet, velfærdssamfundet og globalisering, som holdene skulle finde en løsning på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt dommerne var repræsentanter fra Københavns Universitet, CBS, Mandag Morgen og de faglige organisationer. Eleverne blev især rost for deres evne til at omsætte økonomisk teori og matematik til praksis samt deres helhedsorienterede løsning på udfordringerne.

Underviser Niels From, som fulgte eleverne ved konkurrencen, siger i en pressemeddelelse:

”Jeg er meget stolt af elevernes flotte præstation. Nogle hold præsenterede en smal løsning på konkurrencens problemstilling, mens trekløveret fra Det Blå Gymnasium valgte en anden vej, hvor alle konkurrencens temaer indgik i besvarelsen af den komplekse problemstilling. Deres store overblik og blændende præsentation imponerede dommerne og mig.”

23. juli 2024 Erhverv, Gråsten

Messedeltagere skal opdage hvor skønt her er

23. juli 2024 Erhverv

De fire sønderjyske kommuner, Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev, har slået sig sammen om den første, fælles sønderjyske bosætnings- og jobmesse, ‘Bo- og Jobmessen Sønderjylland’. Den foregår fredag den 13. september kl. 12-15 i Ahlmannsparken i Gråsten. “Når vi er med i messen, så er det ganske enkelt for at fortælle, der ikke findes mange […]

Læs mere...