Elever fra International School i Sønderborg vandt plakatkonkurrence

23. juni 2021 Samfund
Vinderne. Foto: Lions
Vinderne. Foto: Lions

Lions inviterer hvert år skoleelever i hele verden til at deltage i en fredsplakat-konkurrence og formålet med konkurrencen er at få børn til at tale med hinanden og med voksne om deres tanker om og ønsker til fred. En klasse fra International School i Sønderborg vandt i Lions Danmarks distrikt 106C.

Temaet for konkurrencen i 2020-2021 var ‘Peace Through Service’, og en klasse fra Virum vandt foran klassen fra Sønderborg. Klassen fra Sønderborg fik for nylig overrakt 500 kroner, som var præmien for at vinde i distrikt 106C, som omfatter Fyn og Jylland mellem Aarhus og grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Lions i en pressemddelelse.

Temaet for den kommende konkurrence i 2021-2022 er ”We are all connected” – Vi er alle forbundne med hinanden.

Konkurrencen er åben for børn, der er fyldt 11, 12 eller 13 år senest den 15. november 2021. Deltagerne opfordres til at udforme en plakat, som visuelt formidler konkurrencens tema.

”Konkurrencen om den bedste fredsplakat giver forældre og lærere anledning til at diskutere betydningen af fred med børnene. På den måde er konkurrencen i sig selv fredsskabende og fint i tråd med Lions Internationals arbejde, som er baseret på 1,4 millioner frivillige i 190 lande verden over”, siger Ida Mogensen, medlem af Lions Als og distriktsguvernør i Lions distrikt 106C i det forgangne Lions-år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Distriktsvinderne får 500 kroner, mens den danske vinder får 1000 kroner.

Man kan deltage med sin klasse ved at kontakte en Lions klub i sit nærområde eller tjekke på www.lions.dk. Man kan også kontakte sit barns billedkunstlærer eller klasselærer og fortælle dem om den spændende mulighed.

På verdensplan omkring 600.000 forslag i konkurrencen hvert år.

Er man så dygtig og heldig at nå frem til den internationale konkurrence, er præmien til vinderen 5.000 US-dollars, som overrækkes på Lions-dagen på FNs kontor i New York eller Wien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til de 23 på andenpladsen er der 500 US-dollars.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...