Eleverne fra Danseakademiet skal danse for dronningen

10. juni 2021 Genforeningen 2020
Pressefoto
Pressefoto

I løbet af de seneste par måneder har de ældste elever fra Sønderjyllands Danseakademi knoklet for at holde formen – alligevel har det ikke været svært at holde motivation i top. Deres engagement vil Hendes Majestæt og resten af den totalt bookede sal på Alsion komme til at opleve når pigerne søndag danser premieren på det nyskabte værk af den danske koreograf Isabella Harritz. Dansen er en del af programmet til Genforening 2020-festen, som vises på Alsion.

Metamorphosis er titlen på den otte minutter lange moderne dans som koreografen Isabella Harritz Sørensen har skabt til professionelle dansere samt elever fra Sønderjyllands Danseakademi. Isabella Harritz Sørensen har siden 2019 været tilknyttet Sønderjyllands Danseakademi, som underviser i moderne dans.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Danseakademiet i en pressemeddelelse.

Stykket danses til dugfrisk elektronisk musik komponeret af den tyske komponist Julius Kaufmann – og på scenen står professionelle dansere, Kira Metzler fra Berlin, Emmy Thomsen fra København og den Sønderjyske Emilie Mathies.

Værket afspejler en nutidig forståelse af essensen bag fejringen Genforeningen 2020.

Eleverne har brugt over 100 timer i balletsalen for at gøre klar til at gå på scenen med de professionelle. Formen er i toppen og hjernen klar til at holde styr på musikken og trin under konstant udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er et en stor ære for alle at få lov til at præsentere deres arbejde, som viser den høje standard og det kreative miljø Sønderborg er i stand til at levere, når alle sejl er sat til – ovenikøbet i et internationalt samarbejde med professionelle kunstnere.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...