Elfærgen Ellen sejlede 92 kilometer på én opladning – en klar verdensrekord

22. juni 2022 Augustenborg
Elfærgen Ellen
Elfærgen Ellen

Til dagligt sejler elfærgen Ellen mellem Ærø og Als, men den 9. juni slog færgen en verdensrekord, da hun foretog en sejlads til Sønderborg og retur til Ærø. Færgen Ellen er den fuldt elektriske færge med længst distance, og var blevet sejlet til Sønderborg for at vise deltagerne i IEA-konferencen, hvordan målsætninger og ambitioner for den grønne omstilling kan gennemføres med nuværende teknologi. Med retursejladsen til Ærø nåede Ellen op på at have tilbagelagt samlet set 50 sømil – svarende til 92 kilometer – på én enkel batteriopladning, skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Hagbarth Mikkelsen, Senior Lektor ved Marstal Navigationsskole var med ombord. Han har været med til at lave de tekniske løsninger for elfærgen, da den blev konstrueret, og var begejstret over rekorden:

“De 92 kilometer lange tur på en enkelt batteriopladning er til dato den længste planlagte distance i verden for en elektrisk færge, der kan transportere både passagerer og køretøjer. Vi taler om en klar rekord. På sine normale, daglige ture sejler færgen 22 sømil, eller 40 kilometer, fra havn til havn, før den genoplades”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss Editron vil nu søge om rekorden hos Guinness Rekordborg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...