Elfærgen Ellen skal i dok i tre uger

25. oktober 2019 Augustenborg

Projektpartnerne Danfoss og Leclanché har i løbet af de seneste par uger udført optimeringer af elfærgen Ellens systemer og batterier. Yderligere optimeringer kræver dog at Ellen tages ud af drift og derfor bliver Ellen dokket fra og med mandag den 11 november til og medog med fredag den 29 november.

Selvom Ellen er i almindelig drift og sejler passagerer mellem Søby og Fynshav, løber E-ferry-projektets testfase frem til juni 2020, og i løbet af den fase vil Ellen gennemgå forskellige optimeringer af systemerne, så hun kommer til at yde maksimalt.

Som demonstrationsprojekt er det essentielt, at vi demonstrerer den bedste ydelse muligt, for at vise potentialet med den fuldt elektriske teknologi, skriver  Siden Ellen blev sat i drift den 14. august har både Ellens besætning og teknikere fra Søby Værft, Danfoss og Leclanché fulgt driften nøje, indsamlet diverse data og erfaringer og identificeret både fejl og optimeringer der kan gøre Ellen mere driftssikker og bedre ydende. En del af disse ting er blevet rettet eller tilføjet allerede, men når Ellen tages ud af drift bliver det muligt at foretage meget større ændringer og justeringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der foretages så relativt store ændringer som ovenfor beskrevet, skal systemerne testes grundigt igennem inden sejladsen med passagerer genoptages, derfor er der afsat næsten tre uger til dette arbejde, skriver Ærøfærgerne.

Ærøfærgerne beklager eventuelle gener for dem der havde planlagt en tur over Lillebælt med Ellen i uge 46-48, men til gengæld kan man se frem til at sejle med en færge som yder endnu bedre, og som kommer tættere på målet om at sejle 5-7 returture om dagen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...