Elfærgen Ellen skal i dok i tre uger

25. oktober 2019 Augustenborg

Projektpartnerne Danfoss og Leclanché har i løbet af de seneste par uger udført optimeringer af elfærgen Ellens systemer og batterier. Yderligere optimeringer kræver dog at Ellen tages ud af drift og derfor bliver Ellen dokket fra og med mandag den 11 november til og medog med fredag den 29 november.

Selvom Ellen er i almindelig drift og sejler passagerer mellem Søby og Fynshav, løber E-ferry-projektets testfase frem til juni 2020, og i løbet af den fase vil Ellen gennemgå forskellige optimeringer af systemerne, så hun kommer til at yde maksimalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som demonstrationsprojekt er det essentielt, at vi demonstrerer den bedste ydelse muligt, for at vise potentialet med den fuldt elektriske teknologi, skriver  Siden Ellen blev sat i drift den 14. august har både Ellens besætning og teknikere fra Søby Værft, Danfoss og Leclanché fulgt driften nøje, indsamlet diverse data og erfaringer og identificeret både fejl og optimeringer der kan gøre Ellen mere driftssikker og bedre ydende. En del af disse ting er blevet rettet eller tilføjet allerede, men når Ellen tages ud af drift bliver det muligt at foretage meget større ændringer og justeringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der foretages så relativt store ændringer som ovenfor beskrevet, skal systemerne testes grundigt igennem inden sejladsen med passagerer genoptages, derfor er der afsat næsten tre uger til dette arbejde, skriver Ærøfærgerne.

Ærøfærgerne beklager eventuelle gener for dem der havde planlagt en tur over Lillebælt med Ellen i uge 46-48, men til gengæld kan man se frem til at sejle med en færge som yder endnu bedre, og som kommer tættere på målet om at sejle 5-7 returture om dagen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Coronasmittede er igen steget

27. oktober 2021 COVID-19

I Sønderborg Kommune er der lige nu 67 personer, som gennem den seneste uge er smittet med Corona.Forleden sagde sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT: Han har endnu ikke set tallene fra mandag. “Det er i Sønderborg, som det er andre steder. Antallet af smittede stiger og det er ikke overraskende”. Genåbningen af samfundet har ikke […]

Læs mere...