Ellen Trane Nørby: Dybbøl Mølle er et vartegn som staten bør bidrage til

5. december 2019 Politik

“Dybbøl Mølle er et nationalt vartegn og med 2020 og 100 året for genforeningen er det på tide, at staten påtager sig et medansvar for den fremadrettede vedligeholdelse af møllen”.

Det siger Venstres lokalt valgte folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, i en pressemeddelelse.

Hun mener, at staten skal forpligte sig på at yde et årligt tilskud på 400.000 kroner til vedligeholdelse af møllen. Og at penge skal afsættes på finansloven hvert år. Senest med næste års finanslov.

Meldingen kommer efter, at den selvejende institution Dybbøl Mølle onsdag var mødt frem med en deputation i Folketingets kulturudvalg, hvor Ellen Trane Nørby er medlem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby har gennem tiden som både som minister og som mangeårigt medlem af Folketingets kulturudvalg været med til at sende penge til Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl Banke i flere omgange – senest de 2,5 millioner kroner, der sidste år blev givet til renoveringen af møllen.

“For mig som lokalt sønderjysk folketingsmedlem er det oplagt at staten også fremover skal engagere sig og støtte op om den selvejende institution Dybbøl Mølle. For de gør et kæmpe arbejde for at fastholde billedet af Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke som noget nærværende for alle danske – og vores mange udenlandske gæster og turister”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På finansloven sidste år afsatte vi fra den V-ledede regering og vores støtteparti 2,5 millioner kroner til restaureringen af Dybbøl Mølle. Og jeg ved, at der er planer om en række nye tiltag på historiecentret, der har måttet holde for, fordi alle ressourcerne er gået til renoveringen af Møllen. Det kan gå i en kortere periode, men det er fremadrettet grundlæggende uholdbart. Derfor handler det om at staten skal engagere sig fremadrettet”, siger Ellen Trane Nørby.

“Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke er historien om krige, som prægede Danmark, men også i dag en del af fortællingen om forsoning og grænseoverskridende samarbejde, som er så vigtigt, når vi skal pleje Danmarks interesser. Og som er naturlig for enhver”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk