Ellen Trane Nørby: 400.000 kroner årligt til Dybbøl Mølle er en start

6. december 2020 Politik

Da vi havde regeringsmagten satte vi sammen med DF en særbevilling af til Dybbøl Mølle så møllen kunne blive totalrenoveret inden 100 året for fejringen af genforeningen her i 2020.

Nu er tiden så til at sikre Dybbøl Mølle en fast årlig driftsbevilling, så vi løbende kan vedligeholde og videreudvikle formidlingen af Dybbøl Mølle i tæt samarbejde med Historie Center Dybbøl Banke, skriver folketingsmedlem for Venstre Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

400.000 på Finansloven er en start, men fra Venstres side, havde vi prioriteret én millioner kroner årligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dybbøl Mølle er både symbolsk og reelt et vartegn for Grænselandet, tabet af Sønderjylland i 1864 og de Slesvigske krige og konflikter. Og derfor har vi foreslået at der på Finansloven hvert år fremover skulle sættes en million kroner af årligt til drift, vedligehold og formidling af Dybbøl Mølle.

Dybbøl Mølle er en del af vores nationale kulturarv og derfor skal møllen også sikres en fast bevilling på finansloven, der også reelt kan udvikle formidlingen og bevare en høj vedligeholdelse af Møllen.

Artiklen fortsætter under annoncen

400.000 kroner er en start, men det er ærgerligt, at aftalen ikke også tænker ny formidling og tættere samarbejde med historiecenteret med mere ind.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 COVID-19, Sønderborg

Stadig fald i antallet af Corona-smittede

28. november 2021 COVID-19

Dagens tal fra Statens Serum Institutut viser, at der nu er 306 personer i Sønderborg Kommune, som er smittet med Corona og det er et lille fald på 24 siden lørdag. Den seneste uge har 14.304 lokale taget en pcr-test og 2,13 procent af dem fik et ‘positivt’ resultat. Mandag genindføres brugen af mundbind flere […]

Læs mere...