Ellen Trane Nørby: 400.000 kroner årligt til Dybbøl Mølle er en start

6. december 2020 Politik

Da vi havde regeringsmagten satte vi sammen med DF en særbevilling af til Dybbøl Mølle så møllen kunne blive totalrenoveret inden 100 året for fejringen af genforeningen her i 2020.

Nu er tiden så til at sikre Dybbøl Mølle en fast årlig driftsbevilling, så vi løbende kan vedligeholde og videreudvikle formidlingen af Dybbøl Mølle i tæt samarbejde med Historie Center Dybbøl Banke, skriver folketingsmedlem for Venstre Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

400.000 på Finansloven er en start, men fra Venstres side, havde vi prioriteret én millioner kroner årligt.

Dybbøl Mølle er både symbolsk og reelt et vartegn for Grænselandet, tabet af Sønderjylland i 1864 og de Slesvigske krige og konflikter. Og derfor har vi foreslået at der på Finansloven hvert år fremover skulle sættes en million kroner af årligt til drift, vedligehold og formidling af Dybbøl Mølle.

Dybbøl Mølle er en del af vores nationale kulturarv og derfor skal møllen også sikres en fast bevilling på finansloven, der også reelt kan udvikle formidlingen og bevare en høj vedligeholdelse af Møllen.

400.000 kroner er en start, men det er ærgerligt, at aftalen ikke også tænker ny formidling og tættere samarbejde med historiecenteret med mere ind.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk