Ellen Trane Nørby: Alle forældre med børn i vuggestuer, dagpleje og børnehaver skal have penge tilbage

16. april 2020 Samfund

Alle forældre med børn i vuggestuer, dagpleje og børnehaver – både i offentlige og private institutioner – skal have deres penge tilbage og dermed skal forældrene kompenseres økonomisk for den pasning børnene ikke har fået, skriver DR.

Det foreslår flere partier på Christiansborg, herunder Venstre, forud for fredagens forhandlinger hos børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er fortsat mange institutioner, der ikke er åbnet, eller kun delvist åbnet og med begrænsede åbningstider. Derfor vil Venstre refundere forældrebetalingen for hele april”, siger siger Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, til DR.

”For der er rigtig mange familier, hvor forældrene selv har taget sig af deres børn – og også kommer til det resten af måneden, fordi åbningstiderne er reducerede, eller der ikke er kapacitet til at åbne for alle børn”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre foreslår, at lade kompensationen løbe så længe, der ikke er ’et reelt og fuldt åbent pasningstilbud’.

Flere kommuner har selv lavet ordninger, hvor forældre kompenseres, men ikke i Sønderborg Kommune.

I tirsdags udtalte borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT, at hvis forældre skal have mulighed for at slippe for at betale for daginstitutioner og SFO, så skal det komme fra Folketinget, at det er sådan, det skal være.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstres forslag er, at kommunerne ikke selv skal sidde tilbage med regningen, den skal staten dække, siger Ellen Trane Nørby, til DR.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...