Ellen Trane Nørby: Der skal endnu flere uddannelser til Sønderborg

15. januar 2022 Politik

Ellen Trane Nørby, som er politisk ordfører for Venstres byrådsgruppe glæder sig over, at der kommer en filial af Sygeplejeskolen til Sønderborg.

“Vi har arbejdet for det på Christiansborg og nu skal vi have sikret, at den får en volumen, så det giver mening”, siger Ellen Trane Nørby, som tidligere har sagt, at der senest i 2025 skal være 900 flere studerende i Sønderborg.

“Jeg ved, det lyder af mange, men alene maskinmesteruddannelsen trækker godt 300 studerende til”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kommer også Statskundskab og en ny uddannelse indenfor Psykologi og Teknologi.

Vesntres folketingsgruppe arbejder også på at få tyskstudiet til Sønderborg.

“Og det giver jo rigtig god mening, at det ligger her i grænselandet”, siger Ellen Trane Nørby og tilføjer, at det er vigtigt, at de uddannelser, som er på SDU i Sønderborg er på kandidatniveau.

“Hvis de ikke er det, så rejser de studerende jo til andre byer og læser færdig. For eksempel er Europæiske Studier i Alsion ‘kun’ på bachelor-niveau”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby fortæller også, at hun arbejder på at få bioanalytikeruddannelsen til Sønderborg.

“Det er en rigtig god uddannelse, som giver en bred vifte af muligheder. Både i levnedsmiddelbranchen og i sygehusvæsnet”, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...