Ellen Trane Nørby: Fint hvis Sønderborg bliver frikommune

4. januar 2022 Politik

I sin nytårstale sagde statsminister Mette Frederiksen blandt andet, at alle landets kommuner kan blive frikommuner, hvis der er et flertal for det i Folketinget og det passer Venstres byrådsmedlem, Ellen Trane Nørby, glimrende.

“Jeg synes bestemt Sønderborg Kommune skal være frikommune, hvis muligheden kommer. Det betyder, at vi lokalt kan give meget mere frihed til folkeskolerne, så de enkelte skoler selv kan tilrettelægge undervsningen”, siger Ellen Trane Nørby, som er Venstres politiske ordfører og 2. viceborgmester til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det giver rigtig god mening at det er skolernes ledelse, som i samarbejde med lærere og forældre, tager beslutninger fremfor at det er forvaltningen, der gør det”, siger Ellen Trane Nørby, som også håber på, at der åbnes mulighed for, at folkeskolerne kan lade sig inspirere af fri- og privatskolerne.

Ellen Trane Nørby er også sikker på, det vil gavne ældreområdet, hvis Sønderborg bliver frikommune.

“Så kan for eksempel hjemmeplejen indrettes, så det er mindre teams, hvor man selv tilrettelægger arbejdsdagene. Det vil give større arbejdsglæde og det vil give kvaliteten et løft”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller desuden, at Venstres folketingsgruppe tidligere har opfordret regeringen til at stille endnu flere kommuner fri, men indtil nu har der ikke været et flertal for det.

Lige nu er der syv frikommuner ud af 98 mulige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...