Ellen Trane Nørby: Flyvende julegave juleaftensdag

24. december 2020 Politik

Et politisk pres sikrer flyvende julegave på juleaftensdag.

Alsie Express får nemlig forlænget den rabatordning, der skal sørge for, at der også efter Corona er en driftig lufthavn i Sønderborg.

“Det er et lille julemirakel, for i sidste uge sendte Venstre og Konservative et fælles brev til ministrene, hvor vi bad om, at ordningen blev forlænget. Det har regeringen og transportminister Benny Engelbrecht gennem længere tid givet en blank afvisning”, siger Ellen Trane Nørby, der udover at være medlem af Folketingets transportudvalg, også er Venstres borgmesterkandidat i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ret beset havde de 3 millioner kroner i støtte kun haft ni dage til at virke, fordi ordningen først blev godkendt af EU-kommissionen, så den kunne træde i kraft 1. december. Og den 9. december blev unødig rejse til hovedstadsområdet frarådet pga smitte.

“Alsie nåede derfor kun at bruge 375.000 kr af de 3 millioner. I aftalen var indlagt en klausul, hvor de skulle give ubrugte penge tilbage til statskassen. Det ville være uklogt, skrev vi til ministerne, for hvorfor ikke bare smøre ordningen ud over en længere periode. Og politisk pres virker. For nu er ordningen forlænget med tre måneder, der begynder, når rejseaktivitet igen bliver hverdag”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelde og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er godt for os og så er det også ret fantastisk at se ting, man kæmper for, blive til virkelighed – endda på juleaftensdag”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...