Ellen Trane Nørby fortæller om tanker bag ‘frihed for folkeskolerne’

27. januar 2022 Politik

Venstre foreslog på dagens byrådsmøde, at folkeskolerne i Sønderborg Kommune sættes fri og dermed sikrer, at der ikke er kommunale regler, proceskrav eller andet, der tager tid fra kerneopgaven ude på skolerne. Til Ellen Trane Nørby og resten af Venstres store tilfredshed bliver der nu sat gang i en proces, hvor elever, personale og ledelserne på skolerne melder tilbage, hvilke

Venstre foreslog på dagens byrådsmøde, at folkeskolerne i Sønderborg Kommune sættes fri og dermed sikrer, at der ikke er kommunale regler, proceskrav eller andet, der tager tid fra kerneopgaven ude på skolerne. Til Ellen Trane Nørby og resten af Venstres store tilfredshed bliver der nu sat gang i en proces, hvor elever, personale og ledelserne på skolerne melder tilbage, hvad de oplever af unødvendige nationale og kommunale krav og bureaukrati.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har fuld tillid til at vores dygtige lærere og ansatte på kommunens skoler, sammen med forældre, elever, pædagogisk personale og skoleledelsen kan løfte opgaven med at skabe en stærk lokal og engageret skole, uden vi behøver at detailregulere alt. Se bare på vores stærke friskoler, der netop har den lokale frihed. Det vil vi gerne give folkeskolerne del i”, sagde Ellen Trane Nørby i en pressemddelelse forud for byrådsmødet

Venstre forslag til byrådet gik ud på at fjerne kommunale regler, krav og bureaukrati, som hæmmer, at man lokalt kan skabe en stærk og engageret lokal skole, der med inddragelse af elever, lærere, forældre, pædagoger, ledelse og lokalsamfund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og vi ønsker også at skal sikre, at skolerne frisættes fra de nationale regler og proceskrav, der hæmmer skolernes positive udvikling.

Venstres forslag gjorde, at Byrådet traf beslutning om, at sætte gang i en proces med alle skolerne i kommunen om på hvilke områder, og hvor og hvordan den enkelte skole ønsker frihed til opgavetilrettelæggelsen.

”Vi er sikre på, at man lokalt i Rinkenæs, På Nydamskolen, Ahlmann, Lysabild, Nørreskovskolen og kommunens folkeskoler, har gode og konkrete bud på, hvad de lokalt gerne selv vil bestemme og komme med deres forslag til regler der hæmmer dem i dagligdagen. Er det ønsket om flerårsbudgetter, at være fri for læringsplatforme eller noget helt andet, så lad os få ideerne på bordet”, sagde Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Processen kører parallelt med den allerede aftalte evaluering af skoleområdet, så begge dele kan tages op og endeligt konkluderes i forbindelse med byrådets aftalte temamøde på skoleområdet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...