Ellen Trane Nørby glæder sig over flere uddannelser i Syd- og Sønderjylland

28. april 2022 Politik

Torsdag blev det endelig godkendt, at maskinmesteruddannelsen kommer til Sønderborg, hvor den skal huses på EUC Syd og i Alsion. Sønderborg er ikke den eneste syd- og sønderjyske kommune, som får en ny uddannelse.

“Det glæder mig, at Syd- og Sønderjylland nu endegyldigt er blevet godkendt til seks nye videregående uddannelser. For Venstre har det hele tiden været højt prioriteret, at flere uddannelser skulle placeres rundt om i landet, og det er vi i dén grad kommet i hus med”, siger folketingsmedlem og medlem af byrådet Ellen Trane Nørby fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som sønderjyde er jeg også glad for, at man fremover kan læse sundhedsadministration i Haderslev og pædagog i Tønder, samtidig med at maskinmesteruddannelsen får en afdeling i Sønderborg”, siger hun til SønderborgNYT.

Maskinmesteruddannelsen kan både søges af unge med en gymnasial og en erhvervsfaglig uddannelse. Typisk er cirka halvdelen af de studerende håndværkere, mens de resterende kommer med en studentereksamen. Begyndelsen på studiet afhænger af, hvilken baggrund, du kommer med. Derfor er det unge med en gymnasial uddannelse, der kan søge ind på skolen i Sønderborg gennem via den koordinerede tilmelding inden 5. juli i år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Gode folkeskoler tæller for tilflyttere

27. maj 2022 Sønderborg

Lokalformand Dorthe Wildt Nielsen, Liberal Alliance, skriver: Der er netop kommet en temmelig dyster fremskrivning af Sønderborg kommunes befolkningstal, hvor det estimeres, at der i 2045 vil være 5 procent færre indbyggere i kommunen. At der også vil være noget af en skævvridning mellem børn, unge og arbejdsdygtige i forhold til folk uden for arbejdsmarkedet […]

Læs mere...