Ellen Trane Nørby glæder sig over Rambøll skal styre oprensningen af Himmark Strand

22. september 2021 Politik

Region Syddanmark har tirsdag besluttet, det er Rambøll, som skal stå i spidsen for oprensningen af generationsforureningen ved Himmark Strand og det glæder Venstres folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby:

”Det er godt, at vi med valget af bygherrerådgiver, nu kommer et skridt nærmere oprensningen af Himmark Strand. Vi er mange, der gennem flere år har kæmpet for at oprydningen kommer i gang, så planerne om ferieresortet og den turiststrøm og vækst, det vil skabe, kan realiseres. Og derfor er det godt, at oprydningen nu efter planen kan påbegyndes efter sommerferien i 2022”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Oprydningen var højt prioriteret i VLAK-regeringen, hvor vi afsatte 600 millioner kroner til oprensninger af generationsforureningerne rundt omkring i Danmark og sammen med SF, Enhedslisten og DF pressede vi også efterfølgende den socialdemokratiske regering til at afsætte de nødvendige penge, herunder til oprydningen af Himmark”.

Ellen Trane Nørby mener også, at Rambøll får høstet nogle gode eraringer undervejs:

”Jeg er sikker på, at Rambøll som bygherrerådgiver vil få erfaringer, der også kan bruges til at eksportere løsninger til udlandet og dermed skabe danske arbejdspladser, fordi oprensningen kommer til at foregå med bæredygtighedsbriller på, hvor bæredygtighed tænkes ind i projektet fra start til slut, også i forbindelse med det forestående valg af entreprenør”, siger folketingspolitikeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

”At der er valgt en bygherrerådgiver betyder, at vi i endnu højere grad kan se lys for enden af tunnellen efter mange års tovtrækkeri i form af samråd, debatter i folketingssalen og forhandlinger med den nuværende miljøminister. Oprensningen er nødvendig, både af hensyn til miljø og mennesker, og er til stor gavn til Nordals og de kommende ferieresort, som vil skabe vækst, arbejdspladser og udvikling på Nordals”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Politik, Gråsten

Nu skal der laves en bystrategi for Gråsten, Rinkenæs og Egernsund

19. oktober 2021 Politik

Sønderborg Kommune tager fat på sin femte bystrategi og denne gang er det borgerne i Gråsten, Rinkenæs og Egernsund, der inviteres til at deltage i arbejdet med at definere deres byområdes identitet og potentiale – og udpege den fremtidige retning for byområdets udvikling. Kommunen forsøger på flere forskellige måder at få input fra borgerne: Det […]

Læs mere...