Ellen Trane Nørby har det godt med ministerposten

31. marts 2016 Politik

“Det var superfedt at blive ringet op og få tilbudt en ministerpost”, siger Ellen Trane Nørby, der har været Undervisnings- og Ligestillingsminister siden folketingsvalget.

dk/wp-content/uploads/2016/02/ellen1-240×300.jpg” alt=”Ellen Trane Nørby lede efter værktøjet, der kan få flere unge ind på en ungdomsuddannelse.” width=”240″ height=”300″ /> Ellen Trane Nørby leder efter værktøjet, der kan få flere unge ind på en ungdomsuddannelse.

Flere Venstrefolk har sagt, at det nærmest var en selvfølge, at hun ville få en ministerstol.

“Der er ikke retfærdighed i politik, så man skal ikke regne med sådan noget. Man kan bare håbe”, siger undervisningsministeren til SønderborgNYT.

Ellen Trane Nørby er glad for at være i netop Undervisningsminsteriet.

Det er et stort og vigtigt område, der handler om kultur, værdier og dannelse, der altsammen skal være med til at give velfungerende borgere”, siger hun og erkender straks, at der er en stor del unge, der ikke får det udbytte af folkeskolen, som man havde håbet.

“Vi skal helt klart lykkes bedre med at få flere unge ind på ungdomsuddannelserne, så de bliver chauffører i eget liv”, siger ministeren.

“Hver fjerde dreng og hver sjette pige forlader folkeskolen uden  at søge ind på en ungdomsuddannelse og taler vi om unge med anden etnisk herkomst end dansk, så er der hele 35 procent, der ikke når længere end til folkeskolen”, siger Ellen Trane Nørby.

Hun fortæller, at har man ikke et gennemsnit, der åbner dørene til erhvervsskolerne, så kan man gå til en prøve og håbe på at klare den. Og kikser den, så kan erhvervsskolen tage eleven ind til en samtale.

“Og mener skolen, at ansøgeren er motiveret, så kan vedkommende lukkes ind”, siger hun.

Ligestilling

Ellen Trane Nørby er også Ligestillingsminister og hun gør sit til at gøre indsatsen for ligestilling relevant.images

“Blandt andet skal det være sådan, at både far og mor får de samme oplysninger om deres fælles barn fra det offentlige. Det har ellers været sådan, at alle informationer om barnet fra det offentlige, blev sendt til moderens e-boks”, siger ministeren.

“Og så har regeringen opgraderet indsatsen mod menneskehandel, hvor den såkaldte Hvepsebosag har været prøveballon for at se, hvor langt lovgivningen rakte”, siger Ellen Trane Nørby. Regeringen vil have styket indsatsen mod de bagmænd, der lokker udlændinge hertil bare for at udnytte dem til kriminalitet, prostitution og tvangsarbejde.

Ministre er tjenere

“Ministre er meget mere tjenere end folketingsmedlemmer er det”, siger Ellen Trane Nørby. Men trods travlhed i ministeriet, så kommer hun stadig på Christiansborg.folketing1

“Jeg er jo medlem af Folketinget og deltager i afstemninger og gruppemøder – og så kommer jeg jo til høringer”, siger hun.

Og i den konstant opblussende debat om hvem, der skal tage over efter Lars Løkke, når han stopper, så er Ellen Trane Nørby helt klar i mælet:

“Det er ikke noget at bruge tid på. Jeg synes hellere, vi skal arbejde på at skabe resultater”, siger hun.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk