Ellen Trane Nørby: Ja, Sønderjylland er blevet overset

31. januar 2014 Debat

Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby, Venstres politiske ordfører, skriver:

 Carl Erik Rasmussen fra Nordborg mener, at Sønderjylland er blevet overset i Togfonden. Jeg er ganske enig. Det er

Kun gamle tog til pendlerne.

Kun gamle tog til pendlerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

overraskende, at regeringen har lavet en aftale, der når det meste af landet rundt, men som kører direkte forbi Sønderjylland og togforbindelsen til Tyskland. Carl Erik Rasmussen nævner også, hvordan Sønderjyllands pendlere skal trækkes med gamle tog, forsinkelser og aflysninger. Jeg forstår godt, at det vækker undren, at de sydjyske politikere, der har siddet med ved forhandlingsbordet, ikke har sikret området.

Ellen Trane Nørby kan sagtens se, at regeringen glemmer grænseregionen.

Ellen Trane Nørby kan sagtens se, at regeringen glemmer grænselandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke en hemmelighed, at Venstre ikke er en del Togfonden fordi finansieringen af fonden mildest talt er usikker, i værste fald gambler med tusindvis af danske arbejdspladser fordi højere skatter, endda med tilbagevirkende kraft risikerer at koste danske Nordsøarbejdspladser. Vi støtter timemodellen – en plan lanceret i 2009 af VK-regeringen, men vi ønskede Togfonden finansieret på anden vis. Når Venstre ikke er forligspart, så sidder vi heller ikke med ved forhandlingsbordet. Vi har altså ikke indflydelse på den linjeføring, regeringen vælger – desværre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Togfonden er endnu et eksempel på, at regeringen fokuserer på de store byer, men overser resten af landet. Under VK-regeringen fik vi bl.a. den nye Sønderborg-Kiplev motorvej og sikret første etape af det sønderjyske dobbeltspor. Desværre er fokus på grænselandet forsvundet under SR(SF)regeringen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...