Ellen Trane Nørby: Maskinmesteruddannelsen til Sønderborg er godt – men ikke godt nok

27. maj 2021 Politik

Det er supergodt, at vi nu får maskinmesteruddannelsen til Sønderborg, som vi i Venstre har foreslået. Men maskinmesteruddannelsen gør det ikke alene – der skal flere studier til for at skabe det unikke og attraktive studiemiljø i Sønderborg, sådan som vi har ambitioner om fra Venstres side. Vi står lige nu overfor en alvorlig befolkningsnedgang i Sønderborg Kommune. Alene sidste år tabte vi 389 indbyggere, hvilket er markant mere end vores nabokommuner”.

Sådan siger Venstres folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, i en pressemeddelelse, der kom efter den socialdemokratiske regerings uddannelsesudspil.

Artiklen fortsætter under annoncen

I februar lancerede Venstre sit udspil til et Danmark med bedre balance i uddannelseslandskabet. Venstre foreslog dengang at oprette 7.000 nye studiepladser udenfor de store byer. I et detaljeret udspil lagde Venstre op til at 900 af studiepladserne kunne få en adresse i Sønderborg frem mod 2025, så Sønderborg, som videregående uddannelsesby, blev attraktiv for flere unge.

En af de uddannelser som Ellen Trane Nørby og Venstre dengang foreslog, var netop maskinmesteruddannelsen. Men på listen over uddannelser havde Venstre også tyskstudiet, en række turismerelaterede uddannelser, sundhedsfaglige/velfærdsfaglige uddannelser og grønne uddannelser som både også ville sikre, at flere kvindelige studerende ville tilvælge Sønderborg som fremtidens studieby.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Venstre fremlagde først på året en konkret og visionær plan for et Danmark i uddannelsesbalance, herunder hvilke uddannelser, der med fordel kan placeres i Sønderborg. Jeg foreslog i den forbindelse blandt andet at oprette maskinmesteruddannelsen her i kommunen, fordi den nærmeste mulighed er Fredericia og derfor er den både stærk og vigtig at få til vores område. Men det er ikke nok kun at styrke vores tekniske uddannelsesprofil. Der skal meget mere til, særligt hvis vi også vil tiltrække flere kvindelige studerende”, siger Ellen Trane Nørby, der udover at være medlem af Folketinget også er Venstres borgmesterkandidat.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal være bedre til at tiltrække unge til vores område for at uddanne sig og forhåbentligt slå sig ned i vores dejlige område efter endt uddannelse. Sønderborg kan nemlig tilbyde jobgaranti både under og efter studiet og attraktive studieboliger, der ikke slår bunden ud af SU-budgettet”.

Ellen Trane Nørby var som minister i Venstre og VLAK-regeringen også med til at udflytte 8000 statslige arbejdspladser og godkende en række nye uddannelser rundt i landet. Bl.a. serviceøkonom og en række ingeniøruddannelser på Alsion, medicinstudiet i Esbjerg og en række øvrige uddannelser i det Syd- og Sønderjyske.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som Venstre-regering flyttede vi uddannelser til Sønderborg og vi fik tændt lys i vinduerne på Augustenborg Slot, da vi placerede over 400 statslige arbejdspladser på slottet og vi lagde grunden for den udvikling, der nu begynder at komme i op i omdrejninger – og vi har ambitioner om at flytte endnu mere til Sønderborg”, siger Ellen Trane Nørby og ser frem til de politiske forhandlinger, hvor hun og Venstre håber at rykke endnu flere uddannelser til Syd- og Sønderjylland.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...