Ellen Trane Nørby: Miljøministeren må tage stilling til forureningen på Himmark Strand

10. december 2019 Politik

Miljøminister Lea Wermelin skal nu tage stilling til forureningen på Himmark Strand, som Region Syddanmark vurderer er så stor, at det må kaldes en generationsforurening.

Det sker i et samråd i Folketingets miljø- og fødevareudvalg på ønske fra Venstres sønderjysk valgte Ellen Trane Nørby og flere V-kolleger, hvor flere lige som Ellen Trane Nørby har en større forurening i deres lokalområder – nemlig Himmark Strand på Als, Harboøre Tange og Grindsted.

Alle pengene er skåret væk

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby afsatte som sundhedsminister i VLAK-regeringen sammen med DF 600 millioner kroner til oprensningen af generationsforureningerne som en del af aftalen om sundhedsreformen.

“Den socialdemokratiske regering har ikke prioriteret opgaven – hverken med penge eller en køreplan. Det havde Venstre som regering og det har vi tænkt os at forfølge hele vejen. Og vi skal også have svar på, om forureningen på Himmark Strand på Nordals så alvorlig, at den bør optages på listen over generationsforureninger sådan som formanden for miljøudvalget i Region Syddanmark har vurderet. For vi kan ikke vente med at løse den opgave. Der har været talt nok. Nu skal vi handle på den opgave – sådan som Venstre lagde op til, da vi sad i regeringskontorerne”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstres spørgsmål til ministeren

”Vil ministeren redegøre for, hvad der ligger til grund for den manglende prioritering af generationsforureningerne i regeringens finanslov, samt hvordan dette stemmer overens med de løfter, som Socialdemokratiet gav inden valget? Og vil ministeren redegøre for, om ministeren deler Region Syddanmarks holdning om, at forureningen ved Himmark Strand nu har antaget et så stort omfang, at den bør medtages på listen over generationsforureninger som den 10. generationsforurening i Danmark?”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...