Ellen Trane Nørby: Regeringen styrker Sønderborg som uddannelsesby

12. december 2017 Uddannelse

Regeringen styrker Syddansk Universitets campus i Sønderborg med to nye uddannelser inden for elektronik, som er efterspurgt af det lokale erhvervsliv. Venstres lokale folketingsmedlem og sundhedsminister, Ellen Trane Nørby er glad for at regeringen igen prioriterer Sønderborg.

“Regeringen har et stærkt fokus på et Danmark i balance. For at det kan lykkes skal der være gode uddannelsesmuligheder i hele Danmark. I Sønderborg har vores lokale virksomheder en styrkeposition på hele elektronik området, derfor har det være vigtigt at sikre disse uddannelser kommer til Alsion”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind besøgte sammen med Ellen Trane Nørby og Venstres byrådsmedlem Peter Hansen for mindre end en måned siden Alsion og hørte ledelsens ønsker om at tilknytte uddannelserne til SDU på Alsion.

For Ellen Trane Nørby viser det betydningen af en regering der kommer rundt i hele Danmark og lytter til de behov der efterspørges.

“De nye uddannelser til Sønderborg er seneste bevis på, at vi prioriterer hele Danmark. Regeringen har gjort det muligt at der kan komme et ferieressort på Nordals og der er flyttet knap 400 statslige arbejdspladser til Augustenborg. Nu kom der yderligere uddannelser til Sønderborg. Det er jeg på mange måder meget tilfreds med”, siger Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...