Ellen Trane Nørby siger tak for at Als-Fynforbindelsen er med i trafikplan

8. april 2021 Politik

Venstrepolitiker Ellen Trane Nørby, som sidder i Folkeinget og også stiller op som borgmesterkandidat, roser den infrastrukturplan, som regeringen har lagt frem.

“Jeg vil gerne rose Benny Engelbrecht for, at en forundersøgelse af Als-Fyn-forbindelsen er kommet med – og Venstre vil gå positivt ind i forhandlingerne om planen. Vi vil især arbejde for, at der bliver lavet en større undersøgelse af forbindelsen mellem Als og Fyn”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller videre, at der nok skal tænkes i en tunnelløsning, hvor elementer bliver støbt samme sted, som elementerne til Femern-forbindelsen, nemlig på Lolland. Når de er støbt, kan de sjeles til Lillebælt.

Den udvidede undersøgelse handler om også at se på linieføringen af vejnettet, som skal lede bilisterne til og fra broen.

“Når vi får kortlagt alle de muligheder der er, så forstår flere, at der ikke bliver tale om at føre en vej gennem Svanninge Bakker”, siger Ellen Trane Nørby.

Flere motorveje

Veje skaber vækst og det er nødvendigt for at binde Danmark bedre sammen og sikrer et land i bedre balance.

“Og selvom der er politikere og andre, der hellere ser flere togskinner end veje, så bliver det altså elbiler, som vi kommer til at køre i”, siger Ellen Trane Nørby. Infrastrukturplanen rækker 35 år frem – og meget vil være anderledes til den tid.

Flere af elementerne i infrastrukturplanen var også med i den plan, som VLAK-regeringen kom med. Dengang blev planen stoppet af et folketingsvalg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Augustenborg, Samfund

Friskolebørn samler hver mandag skrald i Nørreskoven

14. april 2021 Augustenborg

Det er nærmest blevet tradition, at Midtimellem – 3.-4. klasse – hver mandag går en fast rute ind i Nørreskoven og hjem igen. En rute, de på Midtals Friskole kalder “Jorden rundt”. ”Børnene damper af og fortæller om stort og småt fra deres weekend eller ferie”, fortæller lærer Katja Ladefoged i en pressemeddelelse. Det er […]

Læs mere...