Ellen Trane Nørby: Socialdemokraternes første udligningsudspil stjal penge fra Sydjylland

5. maj 2020 Politik

I dag, tirsdag, har Venstre sammen med Socialdemokraterne blev, RV, SF og Alternativet ndgået en bred aftale om en ny udligningsreform. En reform, der gavner Sønderborg Kommune og sikre flere penge til kommunen I stedet for det store minus på 10 millioner kroner, som den socialdemokratiske regerings udspil lød på. Samlet betyder reformen, at der bliver fordelt 19,3 milliarder kroner på tværs af landets kommuner.

”Udligningsforløbet har været ret tumultarisk og socialdemokraternes første udspil stjal penge fra Sydjylland, herunder fra Sønderborg og favoriserede de indvandrertunge kommuner nær København. En helt forkert politik og derfor glæder det mig, at Venstre har sikret at der flyttes penge fra de store byer og ud i landet, så vi sikrer et Danmark i bedre balance”, forklarer Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun henviser til, at Venstres tre pejlemærker om et skattestop for kommuneskatten, et stop for overbetalingen af vestegnskommunerne, og en fremadrettet tryghed om kommunernes økonomi.

Reformen kommer også til at få mærkbar betydning i grænselandet. for efter mange års venstre kamp, så er det lykkes at få ‘pendlerskatten’ med fra de mange ansatte, der arbejder i vores del af grænselandet, men som bor i Sydslesvig. Heller ikke det problem var ikke løst i den socialdemokratiske regerings udspil.

I Sønderborg modtager kommunen godt 20 miillioner kroner mod at skulle aflevere 10 millioner, som det oprindeligt var planen med regeringens udspil. Af de 20 millioner kroner kommer godt 17 millioner af dem fra penderskatten.

For grænsenære kommuner i hele Sydjylland udgør tilskuddet årligt 25 millioner kroner for Aabenraa, 9 millioner kroner for Tønder og 17 millioner kroner for Sønderborg.

”Det var været afgørende for Venstre at sikre, at grænselandet, yderområder og øer stilles ordentligt i en så omfattende reform, som udligningsreformen jo er. Jeg glæder mig særligt over, at vi har fået sikret flere penge til grænsekommuner som Sønderborg, der fremover står til at modtage 20 millioner kroner. Samtidigt er indbyggertallet pillet ud af ligningen, hvilket gør den langt mere retfærdig, fordi der grundlæggende set er flere penge fra statskassen at gøre godt med”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...