KV21: Ellen Trane Nørby synes hun selv og Venstre fik et godt valg

18. november 2021 KV21

Selvfølgelig havde vi gerne set et valgresultat, som sikrede et borgerligt flertal i Byrådet, men jeg synes, at vælgerne bakkede Venstre flot op, siger partiets borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby.

“Venstre har i dag syv pladser i Byrådet og vi havde internt sagt til hinanden, at 10 ville være virkeligt fint og så fik vi 11 mandater”, siger Ellen Trane Nørby, som fik 5.822 personlige stemmer.

“Selvfølgelig er jeg glad for, at der er så mange, som satte deres kryds ud for mit navn”.

I hele valgkampen har Ellen Trane Nørby sagt, at hun mener, hun bedre kan gøre noget godt for Sønderborg ved at være borgmester end ved at sidde i Folketinget. Og hun har også sagt til SønderborgNYT, at uanset udfaldet af kommunalvalget, så kommer hun ikke til at genopstille til Folketinget.

“Jeg genopstiller ikke og det må du gerne skrive”, siger hun.

Ellen Trane Nørby og Venstre gik til valg på fornyelse.

“Og vi oplevede, at rigtigt mange stemte for fornyelse”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby fortæller, at hun er meget tilfreds med den store indsats, som de mange Venstrekandidater har ydet i valgkampen.

Lige nu går Venstres nye byrådgruppe og de øvrige medlemmer af det blå valgforbund og venter på at se, om Erik Lauritzen og hans socialdemokrater, Slesvigsk Parti og Enhedslisten vil være med til at lave en flertalsgruppe på 31.

“Hvis de ikke vil det, så fortsætter de med blokpolitikken”, siger hun.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...