Ellen Trane Nørby tager også Sønderborg Lufthavn med til infrastrukturforhandlinger

9. maj 2021 Politik

Konservative Niels Flemming Hansen kommer ikke til at stå alene i kampen for at få 178 millioner kroner fra puljen til infrastruktur sat af til Sønderborg Lufthavn. Ellen Trane Nørby og Venstre er slet ikke i tvivl om, at der skal gøres noget for Sønderborg Lufthavn og de andre andre indenrigslufthavne.

Den konservative politiker fortalte tidligere søndag, at der er brug for udvikling af Sønderborg Lufthavn, selvom den ikke er med i regeringens infrastrukturudspil.

I udspillet står der intet om indenrigsflyvning, lyder det fra Venstres Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal have regeringen til at se indenrigsflyvningerne som en del af den kollektive trafik og dermed giver det god mening at hjælpe med at udvikle lufthavnene”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. Udvikling af Sønderborg Lufthavn kan trække andre flyselskaber med ombord og det åbner flyruter til andre europæiske byer.

Hun fortæller, at hun har holdt flere møder med både Sønderborg Lufthavn og med Alsie Express og hun tilføjer, at selvom Alsie Express er begyndt at flyve igen, så er der endnu ikke afgange nok til, at det er brugbart for erhvervslivet og derfor ser hun gerne, at der også kommer hjælpepakker, som kan kickstarte flyvningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Indenrigsflyvningerne skal være brugbare for erhvervslivet og de skal være det for de mennesker, der ikke kan klare at sidde fire timer i et tog på grund af et handicap – og så skal flyvningerne være med til at binde både landet og familier sammen. Det skal være let og hurtigt for alle at rejse med kollektiv trafik og besøge familien, selvom den er spredt ud i hele landet”

“Det er altså vigtigt at anerkende indenrigsflyvningerne og nu, hvor Alsie Express flyver på biobrændstof og flere andre kommer til at gøre det samme, så kan man jo spørge sig selv, om klimatrykket for hver passager er større, når der flyves med et fyldt fly end når der køres med et halvtomt dieseltog”, siger Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...