Ellen Trane Nørby udtaler sig om Inger Støjbergs farvel til næstformandsposten

29. december 2020 Politik

Venstre skal have ny næstformand.

På opfordring fra formand Jakob Ellemann-Jensen har Inger Støjberg valgt at trække sig fra posten. Det skriver hun på Facebook.

“Jakob Ellemann har i bedt mig om at gå af som næstformand for Venstre. Jeg forstår, at det blandt andet skyldes hans manglende tillid til min linje i en række politiske sager”, skriver hun.

Inger Støjberg vandt over Ellen Trane Nørby

Inger Støjberg blev i september 2019 valgt som næstformand på et landsmøde, hvor modkandidaten var Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby sagde efter nederlaget, at hun håbede på, at Venstre kunne finde sig selv igen.

“Nu skal vi stå sammen og bakke op om formanden og om næstformanden, for vi er ét parti. Og husk nu at stå ved alle de tilsagn, I har givet til vores medlemmer”, sagde til den nyvalgte formand Jakob Ellemann-Jensen og næstformand Inger Støjberg.

Tirsdag aften, hvor Inger Støjberg havde meldt ud på Facebook, at hun trækker sig fra næstformandsposten, siger Ellen Trane Nørby:

“Nu skal vi så have bygget vores parti op igen, så politiske resultater for Danmark, igen kan komme i fokus. Det tror jeg, at såvel vores medlemmer som vores vælgere forventer af os”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lov er lov

“Jeg er imod barnebrude og støtter kampen mod det ækle fænomen som barnebrude er, men den rigsretssag, der lige nu diskuteres, handler ikke om det. Den handler om, at lov er lov – og lov skal holdes. Det gælder menigmand og det gælder ministre. Det gælder i minkskandalen og det gælder i instrukssagen”, siger Ellen Trane Nørby.

“Det har Venstres formand og ledelse gjort helt klart og den linje har Inger Støjberg været uenig i – på den baggrund ser jeg hendes afgang som uundgåelig, fordi hun gentagne gange har optrådt illoyalt og er gået direkte imod Venstres formand”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby tilføjer, at Jakob Ellemann-Jensen bakkede personligt Inger Støjberg op som næstformand og derfor er det også desto mere beklageligt for partiet, at de to har haft et så dårligt samarbejde og skygget for Venstre og Venstres politik.

Politiske kommentatorer vurderer, at den kommende næstformand, som skal vælges på et ekstraordinært landsmøde, bliver en jysk politiker, som har sin politiske fremtid bag sig.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...