Ellen Trane Nørby vil lave Planstrategier på en anden måde

13. oktober 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Ellen Trane Nørby fra Venstre, som også har plads i Økonomiudvalget har også gjort sig tanker om kommunens Planstrategi, der var på bordet i Økonomiudvalget onsdag formiddag.

“Jeg er glad for, at vi har fået taget ‘bybåndet’ ud af planstrategien. Det at tegne en ring rundt om Augustenborg, Sønderborg, Gråsten området og sige, at det er her udviklingen skal ske, det deler vi ikke. Vi skal have en kommune i balance, hvor der ikke sendes signal om at vi favoriserer et bybånd. For os er udvikling på hele Nordals, Sydals, Sundeved mm mindst lige så vigtigt. Så det er godt det bybånd nu er fjernet fra planstrategien”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Planstrategien peger adskillige år frem i tiden og derfor skal den være præcis, da den også bruges som grundlag for kommuneplanen. “

“Og det der sendes i høring burde også afspejle det vi reelt har politisk enighed og intention om at arbejde med. Tag for eksempelvis diskussionen om vindmøller, solceller og andre energianlæg. Der foreslog vi allerede i foråret sammen med Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige med forslag i Byrådssalen, at vi skulle sikre en bedre borgerinddragelse og vende modellen om og tage den politiske diskussion om vi overhovedet ønsker en fordobling – udover den kæmpe vækst som Lillbælt vindmølleparken vil give. Og vi skal tage diskussionen om, hvor i vores kommune vi overhovedet ser for os, at der kan og skal placeres nye vindmøller, solceller eller lignende. Det var der desværre ikke opbakning til”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu sidder vi igen i en proces, hvor det er tilfældige ansøgninger – som eksempelvis møller i Brandsbøl/Svenstrup, som måske slet ikke har politisk opbakning og derfor aldrig vil kunne blive til noget, og hvor ansøgningen nu er trukket igen, men hvor borgermodstanden er massiv oh der er mange, der har gået og bekymret sig over projekter, der aldrig bliver til noget”, siger hun og fortsætter:

“De diskussioner bidrager ikke med at sikre en reel dialog om hvordan vi sikrer vores fremtidige energiforbrug og hvor der er optimale områder og til hvor megen kapacitet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalsamfundet skal tilgodeses

“I Venstre har vi også foreslået en model, hvor dem der sætter møller, solceller eller lignende op, også forpligtes til at bidrage økonomisk til lokalsamfundet. Og dermed en model, som både kan være med til at finansiere lokale projekter som alt fra idrætsfaciliteter, legeplads, naturområder og lignende, men samtidig sikrer at vi bliver grønne energimæssigt”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

Her i Sønderborg-området er det som andre steder, når det handler om den grønne omstilling. De fleste vil gerne have flere vindmøller og også flere solcelleparker – men ingen af os vil have dem så tæt på, at vi skal gå og se på dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor ser vi også  gerne, vi er mere kritiske når det handler om at finde områder, som er egnede til solceller og områder, der er supergode til vindmøller i stedet for at processen drives af tilfældige ansøgninger”

Hendes partifælle, Tage Petersen, fortæller, at rigtigt mange mennesker mener, at solceller fint kan stå langs motorvejene.

“Hvis det er løsningen, så mangler vi mere motorvej”, siger han.

 

23. april 2024 Kultur, Nordborg

Ny bådebro ved Nordborg Roklub skal indvies

23. april 2024 Kultur

Nordborg Roklub indvier en ny bådebro den 25. april, hvorefter klubbens medlemmer igen kan komme på vandet i det smukke farvand omkring Nordals. Det skriver roklubben i en pressemeddelelse. Medlemmerne har arbejdet flittigt med at bygge den nye bådebro til erstatning for den gamle og nedslidte bro fra 1997, og der er lagt flere end […]

Læs mere...