FV19: Ellen Trane Nørby: Vi har haft en stærk regering i snart fire år

18. februar 2019 FV19

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har brugt en hel del af sin mandag aften på at tage rundt og fortælle om Venstres arbejde i folketing og regering.

Hun lagde ud på Nordals og sluttede i Broager.

Sønderborg Venstres Vælgerforening havde også besøg af ministeren.

“Og jeg vil sige, jeg synes, vi har haft en stærk regering siden det seneste folketingvalg”, sagde Ellen Trane Nørby og fortsatte:

“Det er kommet styr på indvandringen med stramninger – og regeringen har taget initiativer, som har gavnet væksten og beskæftigelsen. Hun sagde videre, at 98 kommuner ud af 98 mulige har oplevet en beskæftigelsesfremgang. For eksempel er 30000 kontanthjælpsmodtagere blevet lønmodtagere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi har flyttet statslige arbejdspladser ud i landet. På nogle punkter er det symbolpolitik, men det er vigtigt at vise, det er muligt at bo og arbejde udenfor storbyerne”, sagde Venstre-ministeren.

“Med Landbrugspakken har vi styrket landbrugets konkurrenceevne i forhold til udlandet. Og alt andet lige er det jo bedre, vi har dansk landbrug, som er underlagt miljøregler end at vi bare køber alle landbrugsprodukter i udlandet, hvor der ikke er miljøkrav”, sagde Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsreformen

Venstre mener, at der er brug for et bedre samarbejde mellem kommuner, sygehuse og praktiserende læger, så patienter får den optimale behandling.

“Og regeringens sundhedsreform vil styrke det samlede sundhedsvæsen ved at sikre, der samarbejdes på tværs”, sagde sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

“Den seneste tid er brugt på at tale med læger, patientforeninger og andre, men på onsdag begynder de politiske forhandlinger om reformen, hvor jeg håber, at andre partier vil støtte vores udspil”, sagde Ellen Trane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun har bemærket, at der ikke er enighed i Venstre om, at Sundhedsformen er den rigtige løsning, når den også betyder et farvel til regionerne.

“Da vi tidligere nedlagde amterne, var vi heller ikke enige internt i Venstre og jeg hører ingen sige, de vil ha’ amterne igen”, sagde Ellen Trane Nørby.

Udenbys folketingskandidater 

Ellen Trane Nørby har også noteret sig, der senest i juni kommer et folketingvalg.

“Og jeg håber virkeligt, at I allesammen vil bakke mig op. Jeg vil gerne fortsætte mit arbejde”

Artiklen fortsætter under annoncen

Et Venstremedlem synes, det er noget rod, at en folketingskandidat fra for eksempel København kan stille op i en kreds i Jylland.

“Når kandidater ikke er fra det område, hvor de stiller op, så har de jo ikke den store føling med området”, sagde Venstrekvinden. Hun så gerne, der kom nogle regler, som siger, at man stiller op, hvor man bor.

“Det er jo de lokale vælgerforerninger selv, der stiller kandidaterne op”, sagde Ellen Trane Nørby og satte herefter kurs mod Broager.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Uncategorized

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Uncategorized

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...