Ellen Trane oversvømmes af mails om ulovlige sundhedsdata

23. marts 2015 Politik

Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby, Venstre, skriver:

Jeg kan konstatere, at min mailbox i disse timer fyldes med mails om kulturminister Marianne Jelved og regeringens

Ellen Trane Nørby, Venstre.

Ellen Trane Nørby, Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

beslutning om at “lovliggøre” ulovligt indsamlede sundhedsdata fra danske patienter og kræve dem afleveret til rigsarkivet istedet for at blive slettet sådan Region Syddanmark ellers har lagt op til.

Jeg er uenig med Jelved og regeringen for selvfølgelig skal ulovligt indsamlet data slettes – også selv om der måtte være interessante informationer imellem. Vi taler om personlige informationer, der er indsamlet uden patienternes viden. At lovliggøre det, vil grundlæggende bryde med tilliden mellem patient og myndighed. Man skal kunne tage til lægen og tale uden frygt for brud på tavshedspligt og kommerciel udnyttelse af de informationer man giver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det får sikkert ikke den massive tilstrømning af mails til at stoppe – selv om de nærmere burde sendes til regeringen, men så kender I ihvertfald min mening.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Erhverv, Sønderborg

Plantorama inviterer til fødselsdag

4. august 2021 Erhverv

Søndag den 15. august byder Plantorama i Center Øst på Corona-forsinket sensommerfødselsdag med rundstykker, kage og gode tilbud i hele centeret – og alle er naturligvis inviteret. ”Vi har ventet længe på at kunne fejre denne fødselsdag, og derfor er jeg helt sikker på, at det bliver et brag af en fest her i centeret, […]

Læs mere...