Ellen Trane sikrer time-driften mellem Als og Fyn

3. april 2014 Politik

En glad Ellen Trane Nørby konstaterer, at det kan betale sig at slås for lokalområdet.

Ellen Trane Nørby gavnede Sønderborg i Folketingssalen.

Ellen Trane Nørby gavnede Sønderborg i Folketingssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg er glad for, at transportminister Magnus Heunicke nu garanterer, at han og regeringen ikke vil forringe færgesejladsen på Bøjden-Fynshav. Tilsagnet kom, da jeg havde ham i folketingssalen til besvarelse af spørgsmål. Ministeren sagde ordret, at han vil følge Sønderborg og Faaborg-Midtfyns kritik og indstilling og dermed ikke efterkomme selskabet færgens forslag om at indsætte en større færge på overfarten og dermed afskaffe timesdriften. Det er en vigtig garanti som jeg vil holde ministeren op på, siger Venstres lokale folketingsmedlem Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontrakten med færgeselskabet betyder rent juridisk, at transportministeren ikke behøver tage kommunernes indvendinger i betragtning i beslutningen, og derfor er den politiske garanti vigtig.

Både Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn kommune har kritiseret forslaget fra selskabet Færgen, der står for overfarten mellem Fynshav og Bøjden.

– Færgedriften mellem Bøjden og Fynshav er en væsentlig forbindelse mellem Fyn og Sønderjylland, og derfor er det også en infrastrukturforpligtelse, som Transportministeriet ikke skal løbe fra, slutter Ellen Trane Nørby

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Erhverv, Sønderborg

Hjælp Iver Daabeck med at forebygge madspild – pluk selv majs på markerne

25. september 2021 Erhverv

Iver Daabeck har to marker med sukkermajs tæt ved Sønderborg. Den ene ligger lige til højre, når man kører af Alssundbroen. Den anden ligger ved samkørselspladsen på Sundeved-siden, hvor der også står en salgsbod med kartofler, majs og halloweengræskar. “Jeg har det problem, at ALDI og Salling Group påstår, de ikke kan sælge majs mere […]

Læs mere...