Elstrup-Elstrupskov er Årets Landsby i Sønderborg Kommune.  

17. maj 2022 Kultur
Trofæet overrækkes. Foto:: Sønderborg Kommune
Trofæet overrækkes. Foto:: Sønderborg Kommune

Julearrangement, affaldsindsamling, multifest og opsætning af en ny badebro. Det var nogle af de aktiviteter, der gav fællesskab og livskvalitet i Elstrup-Elstrupskov i 2021. En enig dommerkomité har derfor valgt at pege på Elstrup-Elstrupskov som Årets Landsby i Sønderborg Kommune.

Når Sønderborg Kommune kårer Årets Landsby, kigger dommerkomiteen på, om landsbyen tør tænke nyt, tør tage chancer, viser bredde og har opbakning fra hele landsbyen samt om landsbyen har aktiviteter, som andre kan blive inspireret af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsbyen fik mandag aften overrakt prisen, som består af 5000 kroner, en plakette og en vandreskulptur, skriver Sønderborg Kommune.

Landsbyen viste sidste år desuden stort sammenhold i forbindelse med planerne om en lokalplan for det bevaringsværdige miljø i byen. Denne plan var landsbyen ikke vild med, og med blandt andet indsigelser og underskriftsindsamling lykkedes det at få planerne ændret.

Derfor pegede dommerkomiteen på den nordalsiske landsby, som gennem mange år har samlet og koordineret kræfterne, og som har bevist værdien af et landsbylaug.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...