Emil De Waal hylder ’Nulle’ med en koncert i Sønderborg

Emil De Waal ved trommerne. Pressefoto
Emil De Waal ved trommerne. Pressefoto
24. februar 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Søndag den 3. marts kl. 15 kan jazzelskere opleve Emil De Walls kvartet i Sønderborg Jazzclub i Sønderborghus. I 2023 turnerede Emil De Waal rundt i Danmark sammen med Nulle og han skulle også have været med i Sønderborg. Desværre døde Nulle i december 2023.

Koncerten i Sønderborg bliver i stedet en hyldest til Elith ”Nulle” Nykjær Jørgensen. Nulle blev 86 år og mange husker ham måske bedst for den julekalender han lavede sammen med Poul Nesgaard i 1980, og som blev kendt som ’Poul og Nulle i hullet’. Men derudover var Nulle også en fremragende jazzmusiker med en lang og fornem karriere bag sig. Nulle medvirkede bl.a. på Emil De Waals plade, Vente, der udkom i 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Sønderborg Jazzclub i en pressemeddelelse.

Emil de Waals professionelle liv som musiker begyndte, da han i 1987 var med til at stifte ’Bagdad Dagblad’. Siden har han spillet trommer med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock. Denne gang optræder han med tre garvede musikere. Jacob Anderskov – en pianist af guds nåde, der får sit klaver til at synge og rammer helt ind i sjælen med sit evigt opfindsomme og uforudsigelige tangentspil. Gustaf Ljunggren, en fuldstændig fabelagtig musiker, som kan spille på stort set alle instrumenter. Altid en overraskelse at lytte til. Desuden vil den fremragende klarinettist Henriette Groth hjælpe os med at mindes Nulle.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...